Cumhur İttifakı'nda o ilde kılıçlar çekildi

Cumhur İttifakı'nda o ilde kılıçlar çekildi
MHP’nin mevcut Karabük Belediye Başkanı ve adayı Rafet Vergili, AKP’nin adayı 26. Dönem milletvekili Burhanettin Uysal için, “Senin en büyük başarın, milletvekilliğin döneminde, çift maaş alabilmek için kanun çıkartman” dedi.

AKP Karabük eski milletvekili Burhanettin Uysal, partisi tarafından 31 Mart Yerel Seçimleri için Karabük Başkan adayı olarak gösterilmişti. Karabük Üniversitesi’nde iki dönem rektörlük görevinde de bulunan Uysal için, mevcut MHP’li Başkan Rafet Vergili çok çarpıcı iddialarda bulundu. Önümüzdeki yerel seçimlerde MHP tarafından yeniden aday gösterilen Vergili, düzenlediği basın toplantısında şunları kaydetti:

“HOLDİNG SAHİBİNE UÇAK PİSTİ BULMAK İÇİN ATLADI”

Burhanettin Uysal’ın, kendisi için söylediği, “Biz havaalanı yapacağız dedik (Rafet Vergili) engelledi” sözlerine cevap veren Vergili, Karabük’teki holding sahibi bir büyüğümüzün yıllardır en büyük merakı, isteği, kendi şirket uçaklarının şehirde inebileceği bir piste sahip olmasıdır. Yer istemiştir, bulamamıştır. Bunu rektör Beye söyleyince, kendisi ‘ben bulurum’ diyerek atlamıştır. Kendisi üniversitede bir yer buldu. Çok ciddi araştırmalar yaptırdık, baktık ki uygun değil. Sadece küçük bir uçağın ineceği bir pist yapılabileceği ortaya çıktı. Bu pist için dahi 7 milyon metreküp dolgu yapılması gerekiyor. Bunu, özel idare ve holding sahibi yapacakmış. Bu pistin üzerine yapılacak beton işleri 10-15 bilemediniz 20 trilyon lira. Devletin ise yalnızca 300 trilyon liralık dolgu yapması lazımdı” ifadelerini kullandı.

“SENİN EN BÜYÜK BAŞARIN ÇİFT MAAŞ ALMAK İÇİN KANUN ÇIKARTMAN”

Vergili, Burhanettin Uysal’ın, AKP vekilliği döneminde çift maaş almak için kulis çalışmalarında bulunduğunu öne sürerken şöyle konuştu: “Sen belediye başkanıyken iyiydin ama milletvekili olduğunda Karabük için hiçbir çalışma yapmadın. Senin en büyük başarın; milletvekilliği döneminden sonra tekrardan üniversiteye döndüğün zaman iki maaş alabilmek için kanun çıkartman. 2005’te reddedilmiş kanunu. Yani sen çifte maaş alabilmek için gerekeni yaptın. Demek ki, insanlar bazen bulundukları makamı kaldıramıyor.”

“KARABÜK’ÜN 1 LİRASINI PEŞKEŞ ÇEKMEM, HOLDİNG UŞAĞI OLMAM”

Vergili konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben yeminli bir belediye başkanıyım. Karabük’ün bir lira parasını kimseye peşkeş çekmemeye, holdinglerin uşağı olmamaya, garibanın yanında olmaya, her türlü zan altında bırakılsam da bunları çekmeye hazırım. Onun için herkes kendine çeki düzen verecek. Kapı kapı gezip de kendisine çift maaş alan kişinin sözleri beni incitemez.”

İlgili Haberler