Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'da 65 bin 399 riski yapı var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul'da 65 bin 399 riski yapı var"
Sancaktepe'de miting yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'daki bina çökmesini hatırlatarak, "İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Sancaktepe'de seçmenlere seslendi. 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan bina çökmesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlçemizde vatandaşlarımızın tapu sorunu var. Kartal'da yaşadığımızı yaşamamak için tedbirimizi almamız lazım. Ne olur bize yardımcı olun. Kiranızı veriyoruz, vereceğiz. Yeter ki bu evler boşalsın. Biz de oraları yıkalım ve gönüllük esasına dayalı olarak yeni konutlarımızı yapıp halkımızı taşıyalım" dedi.

"NE OLUR BİZE YARDIMCI OLUN"

İlçemizde vatandaşlarımızın tabu sorunu var. Bunu yüzde 95 oranında çözdük. Toplam 3 bin 163 parselde 5744 Sancaktepelinin sorunun çözdük. Kartal'da yaşadığımızı yaşamamak için tedbirimizi almamız lazım.

İstanbul genelinde 23 ilçede, 65 bin 399 adet riskli yapı tespit ettik.

Ne olur bize yardımcı olun? Kiranızı veriyoruz, vereceğiz. Yeter ki bu evler boşalsın. Biz de oraları yıkalım ve gönüllük esasına dayalı olarak yeni konutlarımızı yapıp halkımızı taşıyalım. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptı mı? Var mıydı böyle bir şey? CHP köprüye de karşı çıktılar. Birinci, ikinci köprüye de karşı çıktılar. Marmaray'a da karşı çıktılar. 

Tüm üniversiteli gençlik; eliniz boş dönmezsiniz. Müracaat eden her üniversiteli öğrencimiz ya burs ya da kredi alabiliyor. Burs için Kredi Yurtlar Kurumu'na başvurun. İş bulduktan sonra ödüyorsun. Faizi yok.  

Ataşehir bir soygun yeri oldu. Her türlü yalan orada var. Bana ve aileme iftira attım mı?  Diyor ki, Türkiye'nin beka sorunu yok. Türkiye'nin ne sıkıntısı var diyor. Adam hala YPG'yi PYD'yi savunuyor. Bu adam şu anda terör örgütleriyle beraber değil mi? 

İlgili Haberler