Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye yaptırım tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye yaptırım tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni’ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı ile ilgili "Türkiye'nin egemenlik haklarını kullanmaktan asla tereddüt göstermeyecek bir ülke olduğunu kabul ettirmekte kararlıyız." dedi. Erdoğan, Cumhur İttifakı için 2023 için zafer yılı olacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan konuşmasında yatırım bedeli toplam 3.1 milyar dolar olan otoyolun ekonomiye yılda 2.5 milyar lira katkı sağlayacağını açıkladı. Konuşmasında ABD yaptırımına tepki gösteren Erdoğan, "Tehditle diz çöktürmeye çalışanlar hayal kırıklığı yaşayacak. Biz her koşulda diyaloğa, konuşmaya açığız." dedi

Erdoğan, "Türkiye'nin egemenlik haklarını kullanmaktan asla tereddüt göstermeyecek bir ülke olduğunu kabul ettirmekte kararlıyız." şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Bugün hizmete açtığımız kısmın uzunluğu 68 kilometreyi geçiyor. Projede şimdiye kadar hizmete verilen yolların uzunluğu ise 398,4 kilometreyi buldu. Kuzey Marmara Otoyolu'nun etap etap bugüne kadar devam eden açılışlarında son bir bölüm daha kaldı. İnşallah son kısmı da önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlamış olacağız.

Bugün açılışını yaptığımız bölümün maliyeti 431 milyon doları buluyor. İstanbul'un her iki istikametinde de araç trafiğinde rahatlama sağlayacaktır. İstanbul-İzmir Otoyolu ve TEM Otoyolu ile kurulan bağlantılar sayesinde vatandaşlarımız için hızlı ve konforlu ulaşım alternatifleri sunuyoruz.

Üretim ve ticaret gücü ile Türkiye'nin kalbi konumundaki Marmara Bölgemizin geleceğini şekillendirecek bu yatırımları bizzat takip ediyoruz. Ülkemize eser kazandırmaktan daha büyük bir siyaset, şeref olmadığına inanıyorum. Bu tür açılış programlarına iştirak etmekten çok büyük mutluluk duyuyorum. 

Ülkemize eser kazandırmaktan daha büyük bir siyaset, daha büyük bir hizmet, daha büyük bir şeref olmadığına inanıyorum.

Kara, hava, demir ve deniz yolları ile ulaşım kalkınmanın temel altyapılarının başında gelir. Türkiye uzun bir süre diğer altyapılar ile birlikte ulaşım konusundaki eksikliklerinin sıkıntılarını yaşamıştır. 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardı biz bu mesafeyi 28 bin kilometreye kadar çıkardık.

Otoyol uzunluğumuzu ise ikiye katladık. Sadece ulaştırma yatırımları için 18 yılda 880 milyar liranın üzerinde bir kaynak kullandık. Demir yolarında ülkemizi hızlı ve yüksek hızlı tren hatları ile tanıştırdık.

Önümüzdeki yıl Ankara-Sivas hızlı tren hattını da hizmete açıyoruz. Demir yolu ağımızı sıfırdan yapmış gibi modernize ettik. Havayolunda 24 olan mevcuda 30 yeni havalimanı ekleyerek ülkemizin her köşesine uçakla seyahati mümkün hale getirdik. 

Güçlendikçe önümüzdeki engelleri daha kolay aşar hale geldik. Siyasi ve ekonomik tuzaklardan terör örgütlerine kadar önümüzü kesmeye çalıştılar ama başarılı olamadılar. Tahditle ülkemize diz çöktürme gayreti içinde olanlara sesleniyorum: Sizleri hayal kırıklığına uğratmaya devam edeceğiz.

Bakanlığa sorsalar çok kolay öğrenecekleri konuyu, saldırı amaçlı kullancılar. Halkalı'dan kalkan trenimiz konum atarak 12 gün sonra Çin'e ulaştı. Bu kendini vatana ait hisseden, kendini bir parçası hisseden herkesin sevinçle karşılaması gereken bir olaydır. Böyle bir olay karşısında üzüntüsünü saklamak gereği bile duymayan zihniyetin bu ülke için faydası yoktur.

Adı millet, kendisi zillet olan, terör örgütleri ile iç içe geçen ittifaka bir kez daha söylüyorum; 2023 yılı Cumhur İttifakı'nın zafer yılı olacaktır.

Dün TBMM'de 2020 bütçemiz kabul edildi. Bütçeye katkı veren tüm milletvekilllerine teşekkür ediyorum.

Gaziantep'te gerçekleşen patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen bakan, bakanlarıma teşekkür ediyorum.