Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan SU-57 açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan SU-57 açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “35'ler konusunda ABD şu andaki tutumunu devam ettirirse biz tabii başımızın çaresine bakacağız. Şartlar masaya yatırılarak ortak üretim kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rusya’dan SU-57 savaş uçağı alınıp alınmayacağı ile ilgili açıklamalar yaptı. ABD’nin F-35 konusunda tutumunun devam etmesi durumuna göre adım atacaklarını belirten Erdoğan, “Şartlar masaya yatırılarak ortak üretim kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan satır başları şöyle:

“İdlib'le ilgili gelişmelerde 'Bizim istediğimiz noktadadır' dersek bu yalan olur. Şu anda bizim istediğimiz noktada değil.

İdlib'de 9 ve 10 nolu gözlem kulelerimize bazı tacizler olmuştu. Sayın (Rusya lideri Vladimir) Putin'le yaptığımız görüşme sonrası gerekli uyarılar yapıldı.

 (Suriye'deki gelişmeler) BM Genel Kurulu'nda Sayın (ABD Başkanı Donald) Trump'la bir araya geleceğiz. Orada da yine bu konuları ele alacağız.

20 mil konusunda Amerikalı heyetin biraz daha daraltma gibi bir durumları oldu. Arkadaşlarımız bu konuda geçici de olsa mutabakat sağladı.”

RUSYA’DAN SU-57 ALINACAK MI

“Bakanlıklarımız muhataplarıyla görüşmeyi sürdürüyor. 25 milyar dolar gibi bir ihracat hacmine ulaşmış olan Türkiye-Rusya 100 milyar doları hedeflemiş vaziyette. F-35'ler konusunda ABD şu andaki tutumunu devam ettirirse biz tabii başımızın çaresine bakacağız. Şartlar masaya yatırılarak ortak üretim kredi planlamalarına bakarak adımlarımızı atacağız.”