Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı siyanürlü madeni savundu. Gazeteciyi azarladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı siyanürlü madeni savundu. Gazeteciyi azarladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Ayhan Oğan siyanürlü madenleri soran gazeteciye sert tepki gösterdi. Siyanürlü madenleri savunan Oğan, “Kahvede duyduğunuz şeylerle hareket ederseniz kamuoyunu provoke etmiş oluyorsunuz.” dedi.

Ordu’da katıldığı bir panelde siyanürlü altın madenleriyle ilgili bir soruya sinirlenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Ayhan Oğan, siyanürlü altın madenlerini savundu. Ayhan Oğan, kendisine Fatsa’daki siyanürlü altın madenini soran Ordulu gazeteci Akın Çiçek’e, "Burası çadır devleti mi kardeşim… Kulaktan dolma bilgilerle konuşmayın" diyerek azarladı.

Ayhan Oğan ile gazeteci Akın Çiçek arasında konferansın ilerleyen dakikalarında tartışma yaşandı.

“HERKES MADEN İÇİN BİRBİRİNİ BIÇAKLIYOR”

Dünyada herkesin madenler için birbirini bıçakladığını savunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oğan, “Bütün emtianın fiyatlarında beş kat, on kat, yirmi kat artan fiyatlar var. Herkes şu anda yer altı, yer üstü bütün zenginliğini işleme peşinde. Çünkü dünya böyle bir dönemden geçiyor. Böyle bir durumda birilerinin provokasyonuna bakarak ‘ya burada maden işletmesi istemiyoruz, fındığa zarar veriyor…’ Kahvede duyduğunuz şeylerle hareket ederseniz kamuoyunu provoke etmiş oluyorsunuz. Memleketimize zarar veriyoruz. Madenimizi çıkarttırmıyoruz. Herkes maden için birbirini bıçaklıyor diyorum, sen hala bana anlatıyorsun…”

Başdanışman Oğan, Almanya, İsviçre ve Avrupa’nın her yerinde siyanürlü altın madenlerinin çalıştığını da savunarak, “Özellikle bakıyorsunuz adamın kendi ülkesinde maden siyanürlü çıkıyor Almanya’da, İsviçre’de, Avrupa’nın her yanında, Amerika’da adamın çıtı çıkmıyor ama orada kurulmuş bir dernek Türkiye’de maden çıkarılacağı zaman geliyor burada dikiliyor, gösteri yapıyor. Bu oyuna gelmeyelim” diye konuştu.

İlgili Haberler