Cumhurbaşkanlığı'na ait maskeleri dağıtan AKP'lilere İYİ Parti'den tepki

Cumhurbaşkanlığı'na ait maskeleri dağıtan AKP'lilere İYİ Parti'den tepki
İYİ Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Bayraktar, Brüksel’den Eskişehir’e inen yolculara, AKP İl Gençlik Kolları tarafından dağıtılan dezenfektan ve maskelerin, Cumhurbaşkanlığı’na ait olduğunu, AKP gençlik kollarının, devlet malı ile siyasi propaganda yapamayacağını söyledi.

AKP Eskişehir İl Gençlik Kolları, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği etkinlikte, Hasan Polatkan Havalimanı’na Brüksel’den gelen yolculara, Cumhurbaşkanlığı tarafından temin edilen maske ve dezenfektanları dağıtmıştı.

Maske ve dezenfektan dağıtımını siyasi hesapları üzerinden paylaşan AKP gençlik kollarına, İYİ Parti Eskişehir İl Gençlik Kolları Başkanı Levent Bayraktar’dan tepki geldi. Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı tarafından temin edilen maske ve dezenfektan ürünlerinin, siyasi propaganda malzemesi haline getirilemeyeceğini söyledi.

Bayraktar’ın konu hakkında gerçekleştirdiği açıklamanın tam metni şu şekilde:

8 Temmuz Çarşamba günü Ak Parti İl Gençlik Kolları teşkilatı Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanında Brüksel’den gelen yolcuları karşılayarak maske ve dezenfektan hediye ettiler. Söz konusu olay yerel basında kendine yer buldu. Basında yer alan fotoğrafta açık ve net bir şekilde görülüyor ki dağıtılan maske ve dezenfektanlar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı imkanları ile dağıtılan- daha doğrusu dağıtılmaya çalışılan, çok beklenen ama gelmeyen – maske ve dezenfektan paketinin ta kendisi. 65 yaş üstü vatandaşlarımız için devletimizin imkanları ile hazırlanan bu paketleri Ak Parti’nin hediyesiymiş gibi dağıtıyorlar.

Bu arkadaşlar vatandaşın vergisiyle ve IBAN paylaşılarak toplanan yardımlarla elde edilen paketleri dağıtarak; memleketin belki de yarısının adını dahi duymak istemediği bir parti adına yardımda bulunup bunu bir de utanmadan basına servis ediyorlar. Açık konuşmak gerekirse hepimizin parasıyla alınanı kendi çıkarlarına kullanıyorlar.

Devletin imkanları ile particilik oynayan bu arkadaşları anlıyorum. Partili Cumhurbaşkanlığı denilen bu ucube sistemde ne yapacaklarını şaşırmış olabilirler. Bir partinin genel başkanının Cumhurbaşkanı olmasını tam idrak edememiş olabilirler. Bizim Devlet dediğimizi onlar hükümet zannediyor olabilir. Ballı ihalelerin, rant elde etmenin, bir kuruma referans oluşturmanın gayesiyle orada bulunabilirler. Şahsi işlerini yerine getirirken devletin imkanları ile alınan mumu söndüren Hz. Ömer’i kendilerine hatırlatırız.

Kendilerinin ihtiyarlarından son yıllarda gördüklerimiz Türk Milletine yetti. Genç arkadaşlardan beklentimiz; Devletin imkanlarını kullanarak, vatandaşın parasıyla yaptıkları hizmetleri vatandaşa lütuf gibi sunmasınlar. İhtiyarları ne yaparsa yapsın Türk Milleti’nin değerlerine biraz olsun yaklaşsınlar.