Danimarka AstraZeneca'dan sonra Johnson and Johnson aşısını da programdan çıkardı

Danimarka AstraZeneca'dan sonra Johnson and Johnson aşısını da programdan çıkardı
Danimarka'da Sağlık İdaresi, Johnson and Johnson aşısını yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı aşılama programından çıkardığını açıkladı. Danimarka daha önce de AstraZeneca aşısını programından çıkarmıştı

Danimarka Sağlık İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Avrupa İlaç Ajansı''nın (EMA) Johnson and Johnson şirketinin Kovid-19''a karşı geliştirdiği aşıyla çok nadir kanda pıhtılaşma vakaları arasında bağlantı bulunabileceği yönündeki duyurusu hatırlatıldı.

Danimarka''da Kovid-19 salgınının kontrol altında olduğu ve diğer aşılarla programa iyi şekilde devam edildiği aktarılan açıklamada, risk almaya değmeyeceği için Johnson and Johnson''ın Kovid-19 aşısının programdan çıkarıldığı kaydedildi.

Tek doz olarak uygulanan Johnson and Johnson aşısından 8,2 milyon doz sipariş verilen ülkede, aşıların ne yapılacağı ile ilgili bilgi paylaşılmadı.

Biontech/Phfizer ve Moderna aşılarıyla Kovid-19 aşılama programına devam eden Danimarka, 14 Nisan''da AstraZeneca aşısını da aşılama programından çıkarmıştı. AA