Danimarka Suriyeli mültecileri göndermek için bu afişleri asıyor. Bakın afişlerde ne yazıyor

Danimarka Suriyeli mültecileri göndermek için bu afişleri asıyor. Bakın afişlerde ne yazıyor
Çok az sayıda Suriyeliye ev sahipliği yapan ve bir çoğunu da yapılan anlaşmalar sonucu Türkiye'ye gönderen Avrupa ülkeleri Suriyeli mültecilerin evlerine dönmesi için birbiri ardına kampanyalar yapıyor. Benzeri bir haber de Danimarka'dan geldi. Ülkede Suriyelilere evlerine dönmeleri çağrısı yapılan afişler asıldı.

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Avrupa ülkelerinin Suriyelileri evlerine göndermek üzere yürüttüğü kampanyalardan bir tanesine yer veren Aksoy, paylaşımında Suriyelilere evlerine dönmeleri çağrısı yapılan bir afişe yer verdi.

Söz konusu görüntünün Danimarka''da çekildiğini belirten İlay Aksoy, "Danimarka Suriyeli sığınmacıları geri göndermekte oldukça kararlı." ifadelerini kullandı.

Kopenhag şehrinde göçmen karşıtları tarafından sokaklara asılan pankartlarda "Çok iyi haber, artık güneşli Suriye’ye geri dönebilirsiniz, ülkenizin size ihtiyacı var" yazdığı görüldü.

İYİ Partili Aksoy''un paylaşımı şu şekilde:

"Sığınmacıların bulunduğu ağırlıklı Kopenhag şehrinde bu afişleri asmaya başlamışlar : “Çok iyi haber, artık güneşli Suriye’ye geri dönebilirsiniz, ülkenizin size ihtiyacı var”

İktidardaki Merkez-Sol Sosyal Demokratlar, 2019 genel seçimlerinde popülist Danimarka Halk Partisi''nden aldıkları seçmenleri geri tutma umuduyla sağcı seleflerinin belirlediği göç ve iltica konusunda katı çizgiyi benimsedi. Başbakan Mette Frederiksen "sıfır" sığınmacı hedefleme sözü verdi.

2020 yılında, Danimarka Göçmenlik Bürosu, Şam veya Rif Şam bölgelerinden gelen 94 Suriyelinin ikamet izinlerini iptal etmeye veya geri çekmeye karar verdi, ancak bu kararlardan bazıları Mülteci Temyiz Kurulu tarafından iptal edildi. 9 Nisan itibarıyla Kurul, göçmenlik dairesinin şu ana kadar 20 kararının onaylandığı 148 Suriye vakasını değerlendiriyor.

İlgili Haberler