Darbeci komutanın parmak izi o evde bulundu

Darbeci komutanın parmak izi o evde bulundu
FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz’ün darbe toplantısını yaptığı Ankara’daki evden alınan parmak izleri, dönemin Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın parmak iziyle eşleşti.

Kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında İzmir’de tutuklanan ve gizli tanık olan bir general, kalkışmanın en kilit ismi firari Adil Öksüz ile ilgili önemli itiraflarda bulunmuştu. Söz konusu general, “Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz, YAŞ üyesi Akın Öztürk, İstanbul Kuzey Deniz Saha Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık, Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Ankara’da bir villada buluştu. Darbeye katılacak komutanları teker teker çağırıp görevleri tebliğ ettiler. Villada Adil Öksüz ve Akın Öztürk’ün de bulunduğu heyetin karşısına çıktık” demişti. Bu ifadenin ardından harekete geçen İzmir Cumhuriyet Savcılığı, söz konusu generali gizlice Ankara’ya götürerek adres tespiti yaptı. Ardından darbe toplantısının yapıldığı evden parmak izi örnekleri alındı.

PARMAK İZİYLE KESİNLEŞTİ

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre bu parmak izleri, toplantıya katıldığı tespit edilen tutuklu generallerinkilerle karşılaştırılınca önemli bir isme ulaşıldı. İnceleme sonucunda, gizli tanığın toplantıda bulunduğunu söylediği İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın parmak izi, evden alınanlardan biriyle eşleşti. Böylece evde toplantı yapıldığı ve Harmancık’ın da orada olduğu kesinleşmiş oldu.

AKAR, "BANA DARBE BİLDİRİSİNİ İMZALATMAK İSTEDİ" DEMİŞTİ

Darbe girişimi sırasında rehin alınan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ifadesinde, Harmancık’ın, “ölümü göze aldıklarını” söyleyip, Akıncı Üssü’nde kendisinden darbe bildirisini okumasını istediğini söylemişti.

Akar olayı şöyle anlatmıştı: “Harmancık, metni önce okudu, ardından bana uzatarak ‘Komutanım siz şunu bir okuyun. İmzalayıp TV’de okursanız her şey çok güzel olacak’ dedi. Şiddetle ve hiddetle reddettim. ‘Kendinizi ne zannediyorsunuz, siz kimsiniz, topladığınızı söylediğiniz 2’nci başkan, kuvvet komutanları nerede, bakanlar nerede, başınız kıçınız kim’ diye bağırdım.”

‘ALAKAM YOK’

Tutuklanan Harmancık ise suçlamaları reddederek, “Misafirlik için üste bulunuyordum. Darbeyle alakam yok” demişti.

BİR İMAM DAHA ARANIYOR

Akıncı Üssü’nde, komutanlarla kalkışma öncesi darbe toplantısı yapanlar arasında Adil Öksüz’ün yanı sıra 6 sivilin daha olduğu tespit edildi. Örgüt imamı olduğu değerlendirilen bu kişilerden 5’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Öksüz dışında 1 sivil imamın daha firari olduğu öğrenildi. Tutuklanan 5 sivil de savcılık ifadelerinde suçlamaları reddetmişti. Bu isimlerin örgüt içi konumları bazı sanık ifadelerinde ortaya konmuştu. Bu isimlerden Hakan Çiçek’in kurmay subayların imamı olduğu belirlenmişti.