Sanayi ağacı heykeli kurdelası demir makası ile kesildi

Sanayi ağacı heykeli kurdelası demir makası ile kesildi
Elbruz Denge'nin tasarlanan ve Datça Sanayi Sitesi girişine konulan ‘Sanayi Ağacı’ heykelinin açılışı yapıldı. Heykelin açılış kurdelası, bugüne kadar görmeye alışık olmadığımız bir şekilde kesildi. Kurdelayı, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, demir makası ile kesti.

Esmeri Alev EKEBAŞ / Yeniçağ - Datça Temsilcisi

Heykel sanatçısı Elbruz Denge tarafından tasarlanan ve Datça Sanayi Sitesi girişine dikilen Sanayi Ağacı Heykeli’nin açılışı ile ilgili düzenlenen törene; Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça C.H.P. İlçe Başkanı Aytaç Kurt, Sanatçı Elbruz Denge, sanayi esnafı ve Datçalılar katıldı.

Datçalı esnafların talebi ve Datça Belediyesi’nin onayı ile heykelin tasarlandığı belirtilirken, heykelin dikildiği alanın Datça Belediyesi tarafından yeşillendirildiği vurgulandı ve açılış öncesi pişirilen keşkek törene katılanlara ikram edildi.

Açılışta konuşan Datca Belediye Başkanı Gürsel Uçar; “Sanatçı Elbruz Denge, Datça Sanayi Sitesi’ne ‘Sanayi Ağacı’ adlı güzel bir eser yapmıştır. Bu güzel ve yaratıcı eserde emeği geçen sanatçımıza, sanayi esnafına, katkıda bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Sanatçı Elbruz Denge, Sanayi Ağacı hakkında şu ifadeleri dile getirdi:

“Ben yan sanayiyim. Yıllardır sanayi esnafı ile içli dışlıyım. Onları temsil edecek bir heykel arayışım hep vardı. Bütün esnafı ‘Sanayi Ağacı’ etrafında bir araya getirmek fikri doğdu. Sanayi esnafımız; şahıslarına münhasır, yaşam biçimlerindeki özgürlüklerine düşkün, hem rekabet içinde hem de yan yana durabilen ve Datça’nın canlı kalabilmesi için çalışan usta emekçilerden oluşuyor. Bu emekçilerden, kendilerini temsil eden birer iş aleti topladım Üzerlerine isimlerini grave ederek Sanayi Ağacının dallarına astım. Bunlar ağacın meyveleri olacak. Sanayi Ağacı, her bir esnafın birer damla katkısıyla cansuyu buldu” dedi.

Açılışta katılımcılar Datça’nın sevilen grubu Rampapa’nın canlı müzik performansını büyük bir keyifle izlerken, sıra heykelin açılış kurdelasını kesmeye geldiğinde ilginç bir şey yaşandı. Belediye Başkanı Uçar ve Heykeltraş Elbruz Denge, kurdelayı demir kesme makası ile kestiler. Katılımcıların şaşkın bakışları arasında demir makası ile kurdelası kesilen Sanayi Ağacı Heykeli, tasarımı kadar, kurdelanın kesim şekliyle de hafızalara kazındı.