Davutoğlu AKP'ye karşı özel strateji hazırlıyor!

Davutoğlu AKP'ye karşı özel strateji hazırlıyor!
Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Suriye politikası ve çözüm süreci ile ilgili kendisine yapılacak eleştirilere yönelik bir strateji hazırladığı öğrenildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

AKP’den ekibiyle birlikte istifa ederek yeni parti çalışmalarına hız veren Ahmet Davutoğlu, izleyeceği siyaset noktasında da hazırlık içerisinde. Davutoğlu’nun hem Dışişleri Bakanı hem de Başbakan olduğu dönemde izlenen Suriye politikası ve çözüm süreci üzerinden yapılacak eleştirilere karşı kullanılmak üzere bir strateji üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

Yeni parti kurma çalışmalarında yer alan bir isim, Ahmet Davutoğlu’nun kamuoyunun hafızasında çözüm süreci ve Suriye’de yapılan hatalarla yer ettiğinin bilincinde olduklarını ifade ederek, “Partimizi kurduktan sonra, hem AK Parti hem de muhalefet partilerinden bu konularla ilgili ciddi şekilde Ahmet Davutoğlu’na yüklenileceğini biliyoruz. Sayın Davutoğlu’nun en önemli dezavantajı Suriye meselesi ve çözüm sürecinde yaşananlar. Özellikle Suriye politikası üzerinden AK Parti’nin hedefi olacağımızı düşünüyoruz. Bu konularda nasıl hareket edeceğimize dair bir strateji üzerinde çalışıyoruz” dedi.

“BASKI İLE İNSANLAR AKP’DE TUTULMAYA ÇALIŞILIYOR”

Davutoğlu'na yakın isim, AKP’den şu ana kadar yaşanan istifaların önümüzdeki süreçte çok daha güçlü bir hal alabileceğini de belirterek, “AK Parti şu an tam bir korku imparatorluğu şeklinde. Tükenmiş durumda. Baskı ile insanlar partide tutulmaya çalışılıyor. İstifasını açıklayanların dışında da bize destek verenler var. Ama baskı ve korkudan dolayı şu an sadece geriden destek vermekle yetiniyorlar. Bütün illerde kuracağımız partiye sıcak baktığı bilinen isimlere baskı yapılıyor. Eğer korkular aşılırsa, AK Parti’den çok büyük bir istifa furyası başlar.” dedi.