Davutoğlu-Gül medyası hükümet eleştirilerine başladı

Davutoğlu-Gül medyası hükümet eleştirilerine başladı
Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu “Adalet sistemimiz ve kamu yönetiminde şeffaflık giderek zayıflıyor. Böyle bir tabloda, ne kadar aksini söylersek söyleyelim bütün üniteler de dökülüyor demektir” dedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracağı iddiaları sonrası kendilerine yakın medya organları AKP hükümetini eleştirmeye başladı. Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu Türkiye’nin karnesinin kırıklarla dolu olduğunu belirterek, “Adalet sistemimiz ve kamu yönetiminde şeffaflık giderek zayıflıyor. Böyle bir tabloda, ne kadar aksini söylersek söyleyelim bütün üniteler de dökülüyor demektir” ifadelerini kullandı:

Karar gazetesi yazarı Mustafa Karaalioğlu, “Kime göre, neye göre iyiyiz” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İyiyiz, işler yolunda” demek birbirimizi teselli etmeye belki fayda sağlar ama tablo açıkça gösteriyor ki Türkiye’nin karnesi kırıklarla doludur. Adalet sistemimiz ve kamu yönetiminde şeffaflık giderek zayıflıyor. Böyle bir tabloda, ne kadar aksini söylersek söyleyelim bütün üniteler de dökülüyor demektir.

Ekonomide, başta enflasyon, kur, dış ticaret ve kişi başına düşen gelir olmak üzere rakamlar malum…

Üniversitelerin dünya ligine dahi giremediği gerçeği aşikar…

Orta öğrenimin ölçen PISA testindeki halimiz bakılacak gibi değil.

Bilimsel makale, patent sahipliği sıralamasında adımız bile geçmiyor.

Sivil toplum aktivitelerinden söz edecek mecalimiz yok.

Tıpta, bilişimde, yapay ya da kalıtsal zekanın hiçbir türünde esamemiz okunmuyor.

Adaleti sorunlu olan, yönetimi şeffaf olmayan bir ülkede bütün değerlerin düşük olması kaçınılmazdır. İşleri toparlamak için neresinden başlayacağımızı bilemem ama evvela buna niyet etmemiz ve tabii ki gerçeği kabul etmemiz şarttır.”