Davutoğlu, “Kimse bana hain diyemez”

Davutoğlu, “Kimse bana hain diyemez”
Erdoğan’ın sert sözlerle yüklendiği Ahmet Davutoğlu’ndan cevap gecikmedi. Sakarya’da konuşan Davutoğlu, “Kim ne derse desin bu gidişe itirazımız var” derken 7 Haziran-1 Kasım 2015 dönemiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yeniçağ / İstanbul

Sakarya Dostları Platformu’nda konuşan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisi hakkında çok sert eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a buradan cevap verdi.

“Kim ne derse desin bu gidişe itirazımız var” diyen Davutoğlu, “Ben bu ülkenin başbakanlığını yaptım. Seçilerek geldim kimse bana hain diyemez” ifadelerini kullandı.

“Kumpaslar kurulduğunda, bu parti bölünmesin diye başbakanlık makamını arkamıza bakmadan terk ettiğimizde mi hain olduk” dedi ve ‘Hain’ ithamlarına tepki gösteren Davutoğlu, “Bu milletin çıkarına aykırı tek bir adımımız varsa söyleyin. Buradan meydan okuyoruz” şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın, partisinin 18. yıl kutlamalarında yaptığı "Ömerler arıyoruz" çıkışına atıfta bulunan Davutoğlu, "Hesap soranlar hesap sordukları için hain olacaksa 'Ömerler arıyoruz' diyenlerin Hz. Ömer’i hatırlaması gerek" dedi.

BAHÇELİ TERÖRLE MÜCADELEDE TEK BAŞIMIZA BIRAKTI

MHP’den de kendisine son dönemde eleştirilerin yükseldiğini belirten ve terör saldırılarının yükseldiği dönemde Devlet Bahçeli’ye koalisyon teklifi götürdüklerini hatırlatan Davutoğlu, “O gün Bahçeli bizim bütün koalisyon tekliflerimize ‘Hayır’ dedi ve bizi terörle mücadelede tek başımıza bıraktı” şeklinde konuştu.

"BEDEL ÖDEMEKTEN KORKMAYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bedel öderler’ açıklamalarını hatırlatarak sözlerine devam eden Ahmet Davutoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:

“İlk duyduğumda şöyle bir geçmişi hatırladım. 12 Eylül’de öğrenci teşkilatlarındaydık o dönem bedel ödemeye hazırdık. O dönemde yıllarca hapis yatmış arkadaşlarımız var bedel ödemiş. Bu millet bedel ödemeye hep hazırdı. Biz bedel ödemeye hazırız. Kader bizi omuz omuza bedel ödemeye hazır olduğumuz insanlara bize bedel ödettirecekse eyvallah deriz. Ama bedel ödemek korkusundan asla hak bildiğimiz yoldan ayrılmayız. Bize bedel ödetin ama liyakatsiz insanları ülkenin başına getirerek millete bedel ödetmeyin.”

YENİ PARTİ MESAJI

Konuşmasının sonunda ilk defa yeni parti söyleminde bulunan Davutoğlu, "Yeni bir ümit inşa etmeye geliyoruz" dedi. Güçlü bir kadro ile geldiklerini belirten Ahmet Davutoğlu, "Bu yol elif gibi doğru duranların yoludur. Bu yol servetine servet katanların yolu değil cebindeki son kuruşu bu yolda harcayanların yoldur. Bu yol siyaseti eşine, dostuna garanti iş görenlerin yolu değil, bu ülkeyi kendi menfaatinden önde görenlerin yoldur. Allah yolumuzu açık etsin. Bize sus diyenlere sesleniyorum. Manifestomuzu bir kez daha okuyun, eğer yanlışımız varsa o zaman tamam ama yoksa o zaman bir daha düşünün."

"TERÖRLE MÜCADELE DEFTERİ AÇILIRSA..."

Davutoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz. Bizi bugün insan yüzüne çıkamazlar, açık söylüyorum. Neden mi? Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır. Başbakanlık görevini aldığım zaman -bunu izah etmek zorundayım, kampanya dolayısıyla bu soruları aldığım için- 6-8 Ekim olayları oldu. O olaylar esnasında çözüm süreci adı altında Türkiye'nin kamu düzeninin nasıl yerle bir edildiğini görme imkanı bulduk."

İlgili Haberler