Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Bir mühendislik çalışması bu

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu: Bir mühendislik çalışması bu
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim barajının düşürülmesi ve AKP'nin güç kaybıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Habertürk''ten Nihal Bengisu Karaca''ya verdiği röportajda Cumhur İttifakı''nın seçim barajını yüzde 7''ye indirme kararının ''mühendislik çalışması'' olduğunu söyledi.

Birilerinin engellenmesi için matematiksel dizayn yapıldığını kaydeden Davutoğlu, "Daha önce HDP''yi hatta Refah Partisi''ni engellemek için yüzde 10 barajı getirilmişti. Bizim için barajın bir anlamı yok. Biz daha yüksek oy alacağımızdan eminiz. Ama onlar yaptıkları siyaset mühendisliğinin altında kalacaklar. Kim siyaset mühendisliği yaparsa onun altında kalmıştır. Bizim gücümüzü müzakere marjımızı herhangi bir siyasi denklemde azaltmaz bu" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı''nın daha da genişleyerek bir ortak adayla seçime gitmesinin olabilecek en iyi formül olduğu" iddiası sorulan Davutoğlu, şu yanıtı verdi: 

"Özellikle yılbaşına kadar siyasi hareketlilik çok yüksek olacak. Ocak ayına kadar. Çünkü Meclis denklemi, seçim yasası, bütçe görüşmeleri gündemde. Siyaset ciddi şekilde tıkandı. Bu tıkanmanın önünü açacak gelişmeler yaşanabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimi, ortak aday meselesi elbette gündemde kalacaktır ama seçim atmosferine girmeden herhangi bir sonuç alınacağını düşünmüyorum. Cumhur İttifakı''nın adayı net olduğu için muhalefetin de hemen kendi adayını açıklaması isteniyor. Ama daha bunun için erken. Çünkü biz daha acaba MHP Cumhur İttifakı''nın adayını desteklemeye devam edecek mi sorusuna bile şimdiden cevap veremeyiz." 

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP''nin tabanında çok fazla rahatsızlık olduğunu bildiklerini söyleyen Davutoğlu, "AK Parti tabanında az bir oyla MHP''nin bu kadar etkin olmasından rahatsızlık duyuluyor. MHP tabanında da AK Parti''nin yolsuzluk algısı bize yapışıyor şeklinde bir rahatsızlık var. Muhalefetin Cumhurbaşkanı kim olacak meselesinin ısrarla gündemde tutulmasının nedeni muhalefet tarafındaki ihtilafların artmasını sağlamak yolundaki bir hesap" dedi.

 

 

İlgili Haberler