Davutoğlu'nun kurduğu üniversiteye 'yeni parti' tedbiri!

Davutoğlu'nun kurduğu üniversiteye 'yeni parti' tedbiri!
AKP'den ekibiyle birlikte yeni parti kurmak için istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu üniversitenin bankalardaki tüm mal varlıklarına tedbir konuldu.

İktidar partisinde önce parti içi muhalefeti başlatan ardından da yeni parti kurmak için ekibiyle birlikte AKP'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu üniversite tedbir şoku yaşadı.

Sözcü'nün haberine göre, Davutoğlu'nun kurucuları arasında yer aldığı Bilim ve Sanat Vakfı'nca 2008'de açılan İstanbul Şehir Üniversitesi'nin, bankalardaki tüm varlıklarına Halk Bankası tarafından önceki gün tedbir koyduruldu.

AZİZ SANCAR DA MÜTEVELLİ ÜYESİ

Nobel Ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar'ın da mütevelli heyetinde yer aldığı İstanbul Şehir Üniversite'si, Ahmet Davutoğlu öncülüğünde 2008'de kurulmuştu. Halk Bankası tarafından tüm bankalardaki hesaplarına tedbir koydurulan üniversite, ‘Kimseye ait değiliz' vurgulu bir manifesto yayımlayarak, baskının Davutoğlu ismi nedeniyle yaşandığını üstü kapalı ilan etmiş oldu.

PARA SORUNU YOK VURGUSU

“Halkımıza aitiz' vurgusu yapan üniversite, “Halkbank, dürüstlük ilkesine aykırı, üniversitenin bankalardaki varlıklarına tedbir koydurdu. İyi niyetten uzak bu girişim, bir hukuk devletinde yaşanmayacak boyuttadır” diyerek, üniversitenin tüm ödemeleri yapacak parasının hesaplarında olduğu vurgulandı.

İlgili Haberler