Demirağ’a saldırıya tepkiler devam ediyor

Demirağ’a saldırıya tepkiler devam ediyor
Yeniçağ yazarı Yavuz Selim Demirağ’a evinin önünde yapılan saldırıya tepkiler ve Demirağ’a destek mesajları gelmeye devam ediyor. Demirağ’ı arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten isimlerden biri de eski Başbakan Davutoğlu oldu.

Gazetemiz yazarı Yavuz Selim Demirağ, evinin önünde 7 kişi tarafından uğradığı saldırının ardından hastanede tedavi görmeye devam ederken saldırganlar, Demirağ’ın ölüm tehlikesi olmadığı gerekçesiyle Savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Saldırıya ve saldırganların serbest bırakılmasına tepkilerde gelmeye devam ederken, başta siyasiler olmak üzere Demirağ’a destek mesajları da eksik olmuyor.

DAVUTOĞLU: “ÜLKEMİZİN GELDİĞİ DURUM…”

Demirağ’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ileten eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Size yapılan saldırı ülkemizin geldiği durumun göstergesi. Allah sizi korumuş. Söylenecek çok söz var ama, şu an hastanedesiniz. Allah ülkemizi selamete çıkarsın” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: “TÜRKİYEMİZ BUNLARA LAYIK DEĞİL”

Demirağ’a bir destek mesajı da İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, telefonla aradığı Demirağ’a geçmiş olsun dileklerini iletirken, “Bu saldırı sadece size değil, aydınlara, yazarlara, düşünürlere ve siyasilere yapıldı. Türkiye'miz bunlara layık değil. Normalleşeceğimiz günlerin özlemi içindeyiz. Her şeyin güzel olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

CEMİL ÇİÇEK: “BU NE TERBİYESİZLİKTİR”

Yavuz Selim Demirağ’ı arayan bir başka isim ise Eski Meclis Başkanı, AKP’den bakanlık yapmış olan Cemil Çiçek oldu.

Çiçek, Demirağ’a geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra “Böyle hukuksuzluk olamaz. Bu ne cürettir. Bu ne terbiyesizliktir” dedi.

BAŞBUĞ DA ARADI

Yavuz Selim Demirağ’ı arayan bir başka isimse 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ oldu. Başbuğ, Demirağ’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

"SALDIRGANLAR HİMAYE EDİLİYOR"

Partisinin MYK toplantısının ardından basın açıklaması düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, da Demirağ’a saldırıya değinirken ”Kısa sürede serbest bırakılmaları bu saldırganların himaye edildiğini açıkça gösteriyor” dedi.

Bu yetmezmiş gibi Türkiye'de bir süredir bir merkezden planlanarak yönetildiğini düşündüklerini, mevcut iktidara muhalefet edenleri susturmaya yönelik bir linç kampanyasının başladığını belirten Öztrak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evinin önüne bir takım kendini bilmezlerin yığıldığını, Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde linç edilmek istendiğini, muhalif kimliğiyle bilinen yazar Yavuz Selim Demirağ'ın evinin önünde darp edildiğini söyledi.

Öztrak, Kılıçdaroğlu'na saldıranların serbest bırakıldığı gibi Demirağ'a saldıranların da kısa bir sürede serbest bırakılmalarını not ettiklerini belirterek, kısa sürede serbest bırakılmalarının, bu saldırganların himaye edildiğini açıkça gösterdiğini dile getirdi.

İlgili Haberler