DP’li Cemal Enginyurt Enginyurt ‘Tezkereye hayır diyenler 'hain' oldu, evet diyenler de 'hain' oldu’

DP’li Cemal Enginyurt Enginyurt ‘Tezkereye hayır diyenler 'hain' oldu, evet diyenler de 'hain' oldu’
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Tezkereye hayır diyenler 'hain' oldu, evet diyenler de 'hain' oldu. Bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir siyaset dili. Biz Demokrat Parti olarak ‘evet’ verdik. Çünkü biz devletin dış politikada her zaman yanında yer aldık. Biz AK Parti’ye ‘evet’ vermedik. Türkiye’nin meselesi bellidir, millet aç, ülke aç. Çiftçi perişan, çalışanlar perişan, emekli perişan, işçi, memur perişan, dolayısıyla Türkiye zaman kaybetmeden bir erken seçime gitmelidir" dedi.

ANKA''nın haberine göre, Enginyurt, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun metruk evlerin yıkılması ile ilgili olarak ‘Mahkeme kararı olmasına rağmen yıkamıyoruz’ diyen muhtarlara ‘Yıkın, hiçbir şey olmaz" sözlerine tepki gösteren Enginyurt, şöyle konuştu:

“ARTIK ADETA ORGANİZE BİR ŞEKİLDE YÖNETİLEN BİR DEVLETE DÖNÜŞTÜ

 Mesele metruk ev değil. Mesele ülkeyi yöneten İçişleri Bakanı’nın kafa yapısı. Türkiye’yi teslim ettiğimiz İçişleri Bakanı’na bakar mısınız? Adalet önemli değil diyor mahkeme kararı önemli değil diyor. ‘Bu metruk evlerde uyuşturucu içiliyor, dolayısıyla yıkın geçin’ diyor. Lüks araçlarda uyuşturucu içenlerinde arabasını yakalım mı Sayın İçişleri Bakanı. ‘Pudra içiyoruz’ diyerek araçlardan görüntü verenlerinde lüks araçlarını yakalım mı? Destek veriyor musunuz, izin veriyor musunuz? Maalesef, Türkiye hukuktan adaletten uzaklaştı. Artık adeta organize bir şekilde yönetilen bir devlete dönüştü.

HER GECE BENZİNE ZAM HER SABAH BENZİNE ZAM

 Türk-İş’in rakamlarına göre, bugün itibariyle açlık sınırı 3 bin 76 lira yoksulluk sınırı 10 bin liranın üzerine çıkmıştır. Ama Türkiye’yi yöneten Sayın Cumhurbaşkanı, ‘herkesin iki araba üç araba var diyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, ‘herkesin iki üç telefonu var’ diyerek Türkiye’deki açlığı ve yokluğu örtmeye ve örtmenin ötesinde milleti suçlamaya gidiyor. Sayın Cumhurbaşkanına sormak istiyorum. Türkiye’de herkesin iki üç arabası olduğunu sarayın penceresinden mi gördün? Araba olmak zengin olmak anlamına mı denk geliyor. Bugün arabası olup da arabasına benzin doldurmayan yüzbinlerce insan var. Her gece benzine zam her sabah benzine zam. Mazota zam. Ama Sayın Cumhurbaşkanı ve onun yardımcıları milletin aracıyla telefonuyla uğraşıyor.

YA SÖZ AĞZINDAN ÇIKMAYACAK YA DA ÇIKTIYSA YERİNE GETİRECEKSİN

 10 tane büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecekti ama büyük bir zafer kazanmışçasına şimdi çıkmışlar ‘geri adım attırdık, yaktık, yıktık.’ Ne yaptınız? 10 büyükelçinin Türkiye Cumhuriyeti adaletine had bildirmeye kalkması hadsizliktir. 10 büyükelçinin Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına söz etmesi hadsizliktir. Ama ‘istenmeyen adam ilan edeceğiz’ dedikten 72 saat sonra atılan bir tweet’le mutlu olacaksınız ve bunu zafer gibi anlatacaksınız. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük devlettir. Türk devleti büyük devlettir. O zaman büyük devlet olmanın gereğini yapacaksın. Ya söz ağzından çıkmayacak ya da çıktıysa yerine getireceksin.

TÜRKİYE''Yİ ARTIK YÖNETEMİYORLAR

 Tezkereye hayır diyenler ''hain'' oldu, evet diyenler de ''hain'' oldu. Bu nasıl bir anlayış bu nasıl bir siyaset dili. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kuzey Irak ve Suriye’de bulunması nasıl ki Amerika, Rusya oradaysa ve kimse Amerika ve Rusya’yı sorulamıyorsa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de Suriye ve Irak’ta olması Türkiye devletinin menfaatindedir. Biz Demokrat Parti olarak ‘evet’ verdik. Çünkü biz devletin dış politikada her zaman yanında yer aldık. Biz AK Parti’ye evet vermedik. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kuzey Irak’taki ve Suriye’deki yapacağı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni korumaya Türk milletini korumaya yönelik bir tezkereye evet verdik. Bu tartışmalarla siyaset zaman kaybına götürülmemeli. Bekleyen yığınla sorun var. Çiftçi ekim zamanı geldi. Gübre fiyatları yüzde 300 arttı. İlaç fiyatları yüzde 300 arttı. Biz diyoruz ki çiftçiye akaryakıtı yüzde 1 KDV ile vereceğiz. Vermelisiniz diyoruz. Çiftçiye gübre, ilaç süspansiyonu yapmalıyız. Çiftçiye traktörü ÖTV’siz KDV’siz vermelisiniz diyoruz. Türkiye’nin meselesi bellidir, millet aç, ülke aç. Çiftçi perişan, çalışanlar perişan, emekli perişan, işçi, memur perişan, dolayısıyla Türkiye zaman kaybetmeden bir erken seçime gitmelidir. Çünkü Türkiye’yi artık yönetemiyorlar.

"BÖYLE BİR ANLAYIŞ YOK"

Enginyurt, gazetecilerin sorunlarını da yanıtladı.  

“Tezkereye hayır diyenler ''hain'' oldu, evet diyenler de ''hain'' oldu” sözleriyle kimi işaret ettiği sorulan Enginyurt, şu yanıtı verdi: 

"Evet diyenler hayır diyenlere ‘hain’ diyor, hayır diyenler de evet diyenlere ‘hain’ diyor. Yani düşünün biz evet demişiz, sosyal medyada bakıyorum kendisine sosyal demokrat diyenler ‘vay nasıl evet dediniz AK Parti’nin emrine girdiniz.’ O zaman geçen sene CHP’de ‘evet’ vermişti Kuzey Irak, Suriye tezkeresine bu durumda CHP AK Parti’nin emrine mi girmiş oldu?  Geçen sene Türk Devleti’nin Türk Milleti’nin dış politikada yanındayız diye evet vereceksiniz bu sene Demokrat Parti İYİ Parti evet verdi diye neredeyse hain ilan edeceksiniz. Böyle bir anlayış yok."

"MİLLET İTTİFAKINI OLUŞTURAN PARTİLERLE ORTAK BİR ADAY ÇIKARILIRSA BİZ O ORTAK ADAYI DESTEKLEYECEĞİZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''ın Cumhurbaşkanı adaylığı için “hayır demeyiz” açıklaması sorulan Enginyurt, şöyle konuştu:

"Biz Demokrat Parti olarak seçimlere herkes kendi adayıyla girerse oyunbozanlık yapılırsa Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılacağız. Eğer Millet İttifakı Demokrat Parti ile birlikte bir karar alır da iki kişinin belirlediği değil veya bir kişinin belirlediği bir adayla değil, Millet İttifakını oluşturan partilerle ortak bir aday çıkarılırsa biz o ortak adayı destekleyeceğiz. Şu an söylenenler sadece şahsi görüşlerden ibarettir."

"İMAMOĞLU’NU VE MANSUR YAVAŞ’IN İSMİNİ SAYARKEN GÜLTEKİN UYSAL’IN DA İSMİNİ DE SAYMASINI İSTERDİM"

Akşener''in adaylık açıklaması Kılıçdaroğlu''nun önünü mü kesiyor sizce şeklindeki bir soruya Enginyurt, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun önünü Meral Akşener kesemez. Eğer Sayın Kılıçdaroğlu, Millet İttifakıyla ortak bir aday olarak ortaya çıkarsa önünü kesemez. Meral Hanım’ında böyle bir düşüncesi olduğunu zannetmiyorum. Ama ben Meral Hanım’dan şunu da beklerdim, İmamoğlu’nu ve Mansur Yavaş’ın ismini sayarken Gültekin Uysal’ın da ismini de saymasını isterdim. 44 yaşında pırıl pırıl bir genç. Türkiye’yi yönetmeye de hazır bir genç" karşılığını verdi.

İlgili Haberler