Deniz Gezmiş Rizeli mi Erzurumlu mu ailesi açıkladı. Sedat Peker’in adamı Deli Çavuş tartışma başlatmıştı

Deniz Gezmiş Rizeli mi Erzurumlu mu ailesi açıkladı. Sedat Peker’in adamı Deli Çavuş tartışma başlatmıştı
Sedat Peker’in adamı Deli Çavuş’un başlattığı Deniz Gezmiş’in nereli olduğuna yönelik tartışmada Gezmiş’in akrabası Mustafa Gezmiş, Deniz Gezmiş’in aslen Rizeli olduğunu açıkladı.

Sedat Peker’in gizli adamı Deli Çavuş’un Deniz Gezmiş’in memleketiyle ilgili açıklaması tartışma başlattı.

Deli Çavuş paylaşımında Gezmiş’in Rizeli olduğunu belirtirken Deli Çavuş’a cevap veren bir kullanıcı, “Deniz gezmiş rizeli değil Erzurum/ Aşkalelidir. İlla Rize’yi biçilmiş kaftan yapacaksın diye adamı Rizeli yapmana gerek yok” diyerek Gezmiş’in Erzurumlu olduğunu ifade etti.

Bunun üzerine konuyla ilgili tekrar bir paylaşım yapan Deli Çavuş, “Deniz Gezmiş’in Rizeli olduğuna inanmayan kardeşlerim, bugüne kadar anlattığım her şeyin doğruluğu ortaya çıkmışken bu konuda benden şüphe mi ediyorsunuz? Rahmetlinin ailesi Rizelidir, oradan Erzurum’a geçmişlerdir. Lütfen araştırın. Bizde söz namus” ifadelerini kullandı.

Bu tweet’e cevap veren Gezmiş’in akrabası Mustafa Gezmiş, “Denizin ailesinden biri olarak buraya bir nokta koyayım , 1875 gibi dedelerimiz Rize cimil baş köyden Erzurum merkez çıkrıklı köyüne yerleşmiştir daha sonraları Denizin dedesi merkez Bey pınar (öznü ) köyüne yerleşmiştir Deniz Bey pınar köyüne kayıtlıdır başka soru varmı” ifadeleriyle Gezmiş’in aslen Rizeli olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler