Deniz Zeyrek: "CHP'li belediye başkanlarının icratları halkta karşılık buluyor"

Deniz Zeyrek: "CHP'li belediye başkanlarının icratları halkta karşılık buluyor"
Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, AKP iktidarının elindeki medya gücüyle kara propaganda yapmasına rağmen, CHP'li belediyelerin halkta her geçen gün daha çok karşılık bulduğunu belirtti.

"Sağ, solun hastalığına mı yakalandı?" başlıklı yazısında CHP'li belediye başkanlarını değerlendiren Zeyrek, "Seçildikleri günden bu yana Ankara, Adana, Antalya, İstanbul gibi kentlerde  de CHP'li başkanların şeffaf, tasarruflu, insan odaklı icraatları halkta karşılık buluyor ve destek görüyor" ifadelerini kullandı. 

Zeyrek'in yazısından ilgili bölüm şöyle: 

"PİŞMAN OLURLAR DEMİŞTİM"

"CHP'li başkanların mücadelesi Yerel seçimlerden sonra, devraldıkları vahim ekonomik tablolar nedeniyle CHP'li büyükşehir belediye başkanları için “seçildiklerine pişman olabilirler” diye yazmıştım. İnsan Hakları Haftası kapsamında bir panel için gittiğim Mersin'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile sohbet ederken şunu gördüm: Belediyelerde ekonomik tablo gerçekten vahim. Ancak Başkan Seçer, seçildiğine pişman olmadığı gibi, o tablo ile mücadeleden büyük zevk almış. Bir taraftan kaynak arayışına girmiş, diğer taraftan projeleri öncelikli ihtiyaçlara göre revize etmiş ve yaptığı tasarrufları acil ihtiyaçlara yönlendirmeyi başarmış. Ankara'yla ve Belediye Meclisi'ndeki muhalefet çoğunluğuyla da iyi ilişkiler kurmuş. Bundan olsa gerek, aradan geçen 8 ayda kente dokunuşları sokakta hissedilmeye başlanmış. Son anketlerde oy oranı yüzde 48'e çıkarken memnuniyet oranı yüzde 60'ları aşmış. Bakmayın karşı propagandalara, koparılan gürültüye. Seçildikleri günden bu yana Ankara, Adana, Antalya, İstanbul gibi kentlerde  de CHP'li başkanların şeffaf, tasarruflu, insan odaklı icraatları halkta karşılık buluyor ve destek görüyor."