Denizin ortasında büyüleyici görüntü. Gökyüzünde böyle parçalandı

Denizin ortasında büyüleyici görüntü. Gökyüzünde böyle parçalandı
Avustralya'nın ulusal bilim ajansı Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü (CSIRO) tarafından işletilen araştırma gemisi, Tasmanya'nın güney kıyılarında parçalanan bir meteorun inanılmaz görüntülerini yakaladı.

Independent'ın haberine göre meteor görüntüleri, Avustralya'nın ulusal bilim ajansı Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü (CSIRO) tarafından işletilen araştırma gemisinin kamerasına yansıdı.

Gemi, o sırada Tasmanya açıklarında deniz tabanını haritalandırıyor, oşinografik incelemeler ve deniz ekipmanları için denemeler yapıyordu.

O anlarda gemide bulunan CSIRO Yolculuk Müdürü John Hooper, "Canlı yayın görüntülerini incelerken gördüklerimiz bizi hayrete düşürdü, meteorun boyutu ve parlaklığı inanılmazdı. Meteor gökyüzünü doğrudan geminin önünden geçiyor ve sonra parçalanıyor, görüntüleri izlemek inanılmazdı ve hepsini gemi video kayıtlarında yakaladığımız için çok şanslıydık" dedi.

Video, geminin canlı yayın kamerası tarafından çekildi. Meteora dair çok sayıda görgü tanığı bulunurken, bu görüntülerin mevcut meteorun tek görüntüsü olduğuna inanılıyor. Şayet, Uluslararası Meteor Örgütü tarafından uzay enkazına dair hiçbir rapor bulunmuyor.