Deodorantlardaki gizli tehlike... İçeriğini okumadan sakın almayın!

Deodorantlardaki gizli tehlike... İçeriğini okumadan sakın almayın!
Özellikle yaz aylarında daha çok ihtiyaç duyduğumuz deodorantları satın alırken dikkat etmemiz gereken önemli bir husus var.

Terleme vücudun ısı kontrol mekanizmasının temel unsurudur. Sıcak ortamda veya fiziki aktivite sırasında terleme artar. Ter kokusunu bastırmak yerine ilk hedefiniz bu kokunun oluşmasını engellemek olmalıdır. Bu kısımda ise hepimizin ilk aklına gelen deodorantlardır.

Binbir çeşit satılan deodorantlar ter kokusuna sebep olan bakterileri etkisiz hâle getirerek engel olur. Deodorant uygulandıktan sonraki ilk birkaç saat gayet etkilidir. Ancak daha sonra, vücudumuzdaki terin ortaya çıkmasıyla deodorantla karışarak kıyafetlerimize yapışır. Çünkü koltuk altı için kullandığımız çoğu deodorantın içinde alüminyum bulunuyor. Terlemeyi önlemeye çalışan ana madde alüminyum tuzlarıdır. Bu alüminyum da terinizle birleştiğinde bir tepkime oluşarak sarı lekelere davetiye çıkarıyor. Üstelik terinizle birleştiği için diğer lekelere göre daha kalıcı hâle geliyor. Bu yüzden deodorant seçerken üstünde yer alan içerik kısmına dikkat etmenizde fayda var. (Duygu Yılmaz / Türkiye)