Motorine indirimcik geliyor. Avrupa'da fiyatı düşürken bile bizde zamlanmıştı

Motorine indirimcik geliyor. Avrupa'da fiyatı düşürken bile bizde zamlanmıştı
Brent petrolün ve doların düşmesi akaryakıta indirim olarak yansıyacak. Peş peşe zamlanan motorinin bu gece yarasından sonra 1.50 ile 2 lira 50 kuruş arasında indirim yapılacak. Sürücüler ise indirimin en az 5 TL olması gerektiğini belirtiyor. 

Avrupa'da fiyatı düşürken bile bizde zamlanmıştı. Deponuzu yarın doldurun

Milli Gazete''nin haberine göre, Brent petrol fiyatları ve dolar kurunda yaşanan düşüş akaryakıta indirim getirecek. Avrupa ülkelerinde fiyatı inerken bile ülkemizde zam üstüne zam yapılan motorinin ne kadar ucuzlayacağı kesinlik kazanmadı.

İndirimin 1.50 kuruş ile 2 lira 50 kuruş arasında olacağı tahmin ediliyor. Bir sektör temsilcisi "Bu indirimin geçen hafta yapılması gerekiyordu. Ama yarına kaldı. Dolar da sert düştü. Çoğunluğumuzun indirim tahmini 2 lira 50 kuruş. Bir terslik olur ya da anlaşmazlık çıkarsa indirim oranı 1.50 kuruş olarak da pompa fiyatlarına yansır" dedi.

Bir başka sektör temsilcisi de "Motorin fiyatlarında net indirim oranı ise bu günkü piyasa verileriyle hesaplama yapılarak elde edilecek" dedi.

Araç sahipleri ise "Dolar veya brent petrol artınca akaryakıta zam üstüne zam yapıldı. Brent petrol haftalardır düşüşte. Dolar da sert çakıldı ve böyle gidiyor. İndirimin en az 5 olması gerekiyor. Bizler motorinin eski seviyesine gelmesini istiyoruz" yorumunu yaptılar. 

Son zamlarla birlikte motorinin litre fiyatı 30 TL’yi benzinin litre fiyatı ise 27 TL’yi aşmıştı. Benzin fiyatına son olarak 22 Haziran 2022 Çarşamba günü 25 kuruşluk bir indirim gelmişti.

İstanbul’da şuan motorin (mazot) fiyatı Anadolu Yakası’nda 30.00 TL

İstanbul Avrupa Yakası’nda motorinin litre fiyatı 29 lira 98 kuruş

İlgili Haberler