Deprem uzmanı Naci Görür, Hatay depremini yorumladı

Deprem uzmanı Naci Görür, Hatay depremini yorumladı
Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Hatay’da art arda meydana gelen depremler hakkında açıklamalarda bulundu.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Hatay’da üst üste yaşanan sarsıntıların ardından kendisine birçok soru geldiği belirterek, açıklamalarda bulundu.

Görür, sık sık ‘Hatay’da deprem bekliyor musunuz’ şeklinde sorular aldığını kaydederek, “Arkadaşlar, bu depremler öncü müdür? Daha büyük deprem olur mu? Hatay’da deprem bekliyor musunuz? Bu ve benzeri soruların cevabını vermek, maalesef, mümkün değil. Farkındayım, huzursuzsunuz ama geçek bu. Ben size sadece bildiğim kadarıyla bilimsel öngörülerde bulunabilirim” ifadelerini kullandı. 

DOĞU ANADOLU FAY HATTI

Depremlerin Hatay’da meydana gelmediğini belirten Görür, “Depremler Hatay’da değil Akdeniz içindeki DAF üzerinde oluyor. Siz de hissediyorsunuz. Durum aşağı yukarı aynı. Depremler hep aynı mıntıkada oluyor. O tarihte size gönderdiğim Türkiye levha ve fay haritasına bakarsanız orada 2 fay var. Amanoslar tarafında Ölüdeniz fayı, diğeri de deniz içinde DAF. Depremler muhtemelen DAF üzerinde. Bu hareketlilik olasılıkla Afrika ve Arap Levhalarının hareketliliği ile ilgili. Bunun dışında bir şey demek mümkün değil” diye konuştu. 

twitter-004.jpg