Dervişoğlu'ndan EYT açıklaması

Dervişoğlu'ndan EYT açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar önergesi için MHP'nin Meclis'teki tutumunu hatırlatarak, "Emeklikte yaşa takılanların umudu bir telefon talimatına takılarak karartıldı" dedi.

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin birinci kuruluş yıl dönümü nedeniyle, İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 

20 milletvekilinin imzası ile araştırma önergesi verdiklerini, iktidar partisinin dışında bütün muhalefet partilerinin oyları ile emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözümüne yönelik verilen önergenin ilk önce Meclis'te kabul edildiğini anımsatan Dervişoğlu, "Bu durum çok büyük bir sevinç yarattı ama emeklikte yaşa takılanların umudu bir telefon talimatına takılarak karartıldı" diye konuştu.

Dervişoğlu "Biz millete ne söz verdiysek İYİ Parti olarak arkasında duracağımızı her fırsatta söylüyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların siyasete kurban edilmesine büyük bir üzüntüyle yaklaşıyorum. Onlar umutlarını kaybetmesinler. İYİ Parti var. Onların hakkını ve hukukunu sonuna kadar savunacak siyasi irade TBMM'de görev başında" dedi.

Açıklamasında ekonomideki gelişmelere dair de konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin 500 milyar dolar borcu varsa, sizin yanlış politikalarınızdan kaynaklanıyor. Yakın vadede ödenecek 180 milyar dolar borcun olması, sizin ileriyi görememeniz ve vizyonsuzluğunuzdan kaynaklanıyor. Döviz rezervlerinde 17-18 milyar dolar para, yakın vade içinde ödenecek borçları karşılayamayacak durumdaysa süreci götürebilmek çok kolay bir iş değil. Türkiye'yi bu ortama siz getirdiniz. Ama Türkiye bizim, hepimizin. Aynı gemideyiz. Gelin, birlikte çözelim. Her yerde milli birlikten bahseden iktidar partisi, bu milli birlik teklifimize cevap vermeye tenezzül bile etmedi. Eğer bu borçlar olmasaydı, 50 milyar dolarlık cari açığınız olmasaydı, bırakın bir papazı, Papa'yı tutuklamış olsak bile Türk ekonomisi sarsılmazdı. Türkiye'yi içine soktuğunuz bataklıktan el birliğiyle kurtaralım. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye bırakmak boynumuzun borcu."

İlgili Haberler