Dev firmalar İstanbul'un göbeğindeki arsa için yarışa girdi

Dev firmalar İstanbul'un göbeğindeki arsa için yarışa girdi
Emlak Konut GYO’nun, İstanbul Beşiktaş Ortaköy bölgesindeki arsası için yapılan gelir paylaşım modelli ihalenin ilk oturumu Cuma günü gerçekleşti. Ortaköy için 12 firma talip olurken, kazananın ihalenin ikinci oturumunda belli olacağı belirtildi.

Hürriyet''in aktardığı habere göre, konumu ile öne çıkan turizm-ticaret-konut imarlı arsaya 12 firma talip oldu. Kazanan, ihalenin önümüzdeki günlerde düzenlenecek ikinci oturumunda belli olacak.

2 bin 748 metrekare park alanı olmak üzere toplam 19 bin 879 metrekare büyüklüğündeki arsada 28 bin 266 metrekare inşaat yapılabilecek.

Emsalin 1.65, yüksekliğin en çok zemin artı 15 kat olduğu ihale alanı, ticaret kullanımının yoğun olduğu Barbaros Bulvarı’na cepheli olup, Büyükdere Caddesi’ne yakın konumda bulunuyor. Arsaya talip olan firmalar ise şunlar:

Eltes İnşaat, Kiler GYO&Biskon Yapı, İntaya İntes, Pasifik Gayrimenkul, YSE Yapı, Emaar Libadiye&Emaar Properties, Hera Teknik Yapı, Fuzul Yapı, Citadel Gayrimenkul&Lüks Gayrimenkul, Nuryıldız&Sur Yapı, Artaş&Avrupakent, Eston&Tektaş&Keleşoğlu.

 

İlgili Haberler