Ali Babacan'dan adaylık çıkışı. Gazeteci Murat Yetkin'e açıkladı

Ali Babacan'dan adaylık çıkışı. Gazeteci Murat Yetkin'e açıkladı
Gazeteci Murat Yetkin Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüşmesine yazısında değindi. Babacan'dan adaylık sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi.

Gazeteci Murat Yetkin, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştü. Habersiz bir partiye üye yapılıp yapılmadığını kontrol ettiğini yazan Gazeteci Murat Yetkin, "Babacan konuşmasında bir DEVA ilçe başkanının e-devlet üzerinden istifa ettiği AK Parti’ye iradesi dışında yeniden üye yapıldığını anlatmıştı. Sohbette bunun ötesine geçen örnekler verdi. Bir üyeleri e-devlet üzerinden AK Parti’den istifa etmiş.” dedi

Devamında Yetkin, Babacan’ın il başkanlığından “Yanlışlıkla istifa ettiniz herhalde, biz yeniden üye yaptık” diye telefon aldığını dile getirdi.  Yetkin, Babacan’ın böyle çok örnekler olduğunu, e-devlete girip bakınca vatandaşların partiye üye olduklarını söylediğini anlattı. Gazeteci Yetkin, Babacan’ın “Artık parti-devlete dönüşüyoruz ya, Yargıtay’a giden bilgiler AK Parti teşkilatına da gidiyor olsa gerek” dediğini yazdı.

Yetkin, bir partiye üye yapılıp yapılmadığını görmek için e-devlete baktığını açıkladı. Kendisinin olmadığını belirten Yetkin, “Siz de bakın derim. Ne olur ne olmaz." ifadelerini kullandı.

ALİ BABACAN''DAN ADAYLIK SORUSUNA CEVAP

Öte yandan adaylık konusunda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile konuştuğunu yazan Gazeteci Murat Yetkin,

Erdoğan karşısında muhalefet adayı kim olacak? Sorusunu yönelterek, salonda bir grubun “Cumhurbaşkanı Ali Babacan” sloganı attığını yazdı. Babacan’ın ise bunun doğal olduğunu söylediğini ve “parti kuruyorsanız er geç başa geçme iddianız olacaktı, yoksa anlamı yoktu” diye açıkladığını yazdı.

Devamında Yetkin, ”Muhalefetin ortak aday çıkarmasının önemine dikkat çekti. Ama adaylık konusunda önce Anayasa, sonra da geçiş sürecinde uzlaşma, hatta Erdoğan’ın gidişi ardından kurulacak koalisyonun protokolü de belirlenmeliydi. Sonra muhalefetin bir araya gelip seçilebilecek bir adayı bulması daha kolay olurdu.” Diye yazdı.

BABACAN: SEÇİM GÜVENLİĞİ ÖNEMLİ

Babacan’ın seçim güvenliğinin çok önemli dediğini belirten Yetkin, “Sandık güvenliği için muhalefet partilerinin birlikte, koordinasyon içinde davranması gereğine dikkat çekti.” Diye belirtti. DEVA henüz Millet İttifakında değil ama Babacan’ın söyleminin giderek yakınlaştığını belirten Yetki , “Nereden mi anlıyoruz? AK Parti’nin “Biz gidersek” söylemiyle başörtüsü konusunu “istismar” ettiğine değindi.” diye yazdı.

Yetkin, Babacan’ın daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da söylediği “Kadınların nasıl giyineceği artık sorun olmaz, geri dönüş yok” sözlerini vurguladığını yazdı. Öte yandan, Yetkin, Babacan’ın “Biz varız yahu!” sözlerini de eklediğini belirtti.

İlgili Haberler