DGS başvuruları için son gün ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır?

DGS başvuruları için son gün ne zaman? DGS başvurusu nasıl yapılır?
ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı başvuru tarihleri merak ediliyor. Eğitimine 4 yıllık lisans programıyla devam etmek isteyen öğrencilerin araştırdığı DGS başvuruları ne zaman başlıyor? Başvuru nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için adayların merakla beklediği süreç başladı. Peki kimler DGS başvurusu yapabilir? DGS başvuru ücreti ne zaman? İşte DGS ile ilgili merak edilenler.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS başvuru işlemleri 26 Nisan tarihinden itibaren ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM’nin resmi internet sitesinden yayınlanmıştır.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS başvuruları 26 Nisan – 8 Mayıs 2019 tarihleri arasında yapılacak. Geç başvuru tarihi ise 21 Mayıs 2019 olarak belirlendi.

SINAV NASIL OLACAK?

DGS sınavında adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınav 180 dakika (3 saat) sürmektedir. Sınav saati, kılavuz içerisinde açıklanacak. Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti de öğrencilerin en çok aradıkları arasında yer alıyor. DGS başvuruları 2019 için ücret henüz belirlenmedi. Ancak geçtiğimiz yıl DGS sınav ücreti 100 TL olarak açıklanmıştı. DGS ücretinin 100 – 120 TL arası seviyede olması bekleniyor.