DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS son başvuru tarihi ne zaman

DGS başvurusu nasıl yapılır? DGS son başvuru tarihi ne zaman
ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 26 Nisan’da başladı. Eğitimine 4 yıllık lisans programıyla devam etmek isteyen öğrenciler DGS başvurularına başladı. Peki DGS son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için adayların merakla beklediği süreç başladı. Kayıt yaptırmayan öğrenciler son başvuru tarihini araştırıyor. Peki kimler DGS başvurusu yapabilir? DGS başvuru ücreti ne kadar, hangi bankaya yatırılıyor? İşte DGS ile ilgili merak edilenler…

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

DGS başvuruları 26 Nisan’da başladı. Son başvuru tarihi 8 Mayıs 2019 olan sınavın geç başvuru tarihi ise 21 Mayıs 2019 olarak belirlendi.

SINAV NASIL OLACAK?

DGS sınavında adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınav 180 dakika (3 saat) sürmektedir. Sınav saati, kılavuz içerisinde açıklanacak. Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak.

DGS ÜCRETİ NEREYE YATIRILIR?

DGS sınav başvurusu yaparken ücret ödemesini https://odeme.osym.gov.tr/ adresi üzerinden yapabilirsiniz. Eğer online ödeme yapmak istemiyorsanız ÖSYM’nin DGS kılavuzunda belirtilen bankalara giderek de ödeme yapabilirsiniz. Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuzun kabul edilmeyeceğini unutmayın.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS’ye başvuru yapacakların ÖSYM’nin osym.gov.tr adresinden ‘Aday İşlemleri Sistemi’ne aday şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanarak giriş yapmaları gerekiyor. Şifresini unutanlar E-Devlet bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapabilirler.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, başvurularını başvuru merkezinden yapmaları gerekiyor. Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler.