Drone ile teslimat başka bahara kaldı

Drone ile teslimat başka bahara kaldı
Bir süredir ParcelCopter adını verdiği drone ile teslimat projesi üzerinde çalışan DHL, projeyi durdurma kararı aldı. DHL sözcüsü elde ettikleri veriler sonucunda drone ile teslimat konusunda aceleci davrandıklarını gösterdiğini söyledi.

DHL, Amazon ve Dominos gibi firmalar müşterilerine daha hızlı ve güvenli teslimat imkanı için farklı çalışmalar ile karşımıza çıkıyor. DHL, drone ile teslimat alanında yaptığı çalışmaları durdurma kararı aldı.


VERİLER SONUCU ACELECİ DAVRANDIKLARINA KARAR VERDİLER
Shift Delete''te yer alan habere göre, Amazon, geçtiğimiz günlerde drone ile teslimat projesini durdurduklarını açıkladı. Benzer şekilde proje durdurma kararı alan DHL, akıllarda soru işareti bıraktı.

Konu hakkında açıklama yapan DHL sözcüsü Alexander Edenhofer, “ParcelCopter projesini rafa kaldırıyoruz. Tanzanya’daki Wingcopter ile tıbbi teslimet denemelerimiz ve AAM darling eHang ile iş birliğimiz sonucunda elde ettiğimiz veriler drone ile teslimat konusunda aceleci davrandığımızı gösterdi.” ifadelerini kullandı.

Gelecekte drone ile teslimat konusunda danışmanlık hizmeti almayı planladıklarını belirten yetkililer, projelerine ara vermenin daha iyi sonuçlar getireceğini söyledi.
Anaslitler, bazı ülkelerde havacılık kurallarının bölgelere göre farklılık göstermesi ve batarya teknolojilerinin yetersiz olması nedeniyle firmaların proje durdurma kararı aldıklarını tahmin ediyor.