'Diğer sekmeleri kapat' seçeneği geri geldi!

'Diğer sekmeleri kapat' seçeneği geri geldi!
Google, Chrome 78'in yayınlanmasıyla birlikte sekmelere sağ tıklayınca açılan içerik menüsünden 'Diğer sekmeleri kapat' seçeneği kaldırılması kararından geri döndü.

Google, Chrome'dan seçeneğin kaldırılmasının ardından kararını yeniden değerlendirerek Chrome 78.0.3904.108 güncellemesiyle özelliği geri getirdi.

Web Tekno'dan Ozan Baki'nin haberine göre; arama devi, sekmelerin üzerinde açılan menüyü küçültmek istediğini ve bazı seçeneklerin kaldırılacağını açıklamıştı. Ardından geçtiğimiz aylarda 'Diğer sekmeleri kapat' özelliğinin yanı sıra 'Kapatılan Sekmeyi Yeniden Aç', Tüm Sekmelere İşaret Koy' seçenekleri de Canary 78 sürümüyle kaldırılmıştı. Kararın arkasındaki sebep, kullanıcıların bu özellikleri tercih etmemesiydi ve 'Diğer sekmeleri kapat' özelliği, Chrome kullanıcılarının sadece %2,20'si tarafından kullanılıyordu.

Google, 'Diğer sekmeleri kapat' özelliğini kaldırmasının ardından kullanıcılara kullandıkları sekmeyi ilk sıraya sürüklemelerini ve ardından sağ tıklayıp 'Sağdaki sekmeleri kapat' seçeneğini seçmelerini öneriyordu. Ancak gün içinde çok sayıda sekmeyle çalışan kullanıcılar için bu, çok da kullanışlı bir tavsiye değildi.

Reddit ve Chrome Yardım forumlarında topluluk tarafından yapılan geri bildirimler, arama devini değişikliklerini geri almaya itti. Google'ın bir özelliği kaldırmasının ardından tekrar geri getirmesi, nadir görülen bir durum.

Chrome 78.0.3904.108 güncellemesi artık yayınlandı ve tarayıcınızı güncelleyerek 'Diğer sekmeleri kapat' özelliğine tekrar kavuşabilirsiniz. Google ayrıca yeni sürümle Chrome menüleri, ayarları ve yüzeyleri üzerinde etkin olan karanlık tema üzerinde iyileştirmeler ve kararlılık güncellemeleri yaptığını da açıkladı.