Sabah'tan İlker Turak'ın haberine göre, kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından tutuklanan Dilan ve Engin Polat ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Dilan ve Engin Polat'in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi - 3

Tutuklu olan Polatların avukatı Ahmet Gün'ün yanında çalışan mali müşavir Zümrüt Yerebakan, MASAK raporunda yer alan tüm şirketlerin kredi kartı ve e-ticaret platformlarının dökümlerini CD içinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu.

Dilan ve Engin Polat'in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi - 4

MASAK raporunda Gün tarafından kesilen naylon fatura miktarının 300 milyon lira olarak belirtildiğine dikkat çeken Zümrüt Yerebakan, naylon fatura miktarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Dilan ve Engin Polat'in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi - 6

Firmaların önce yabancıya devrinin yapıldığını, devir işlemleri bittikten sonra birkaç ay boş beyanname verildiğini, daha sonra da stok affı beyannamesi verilerek söz konusu firmaların Rise&Shine firmasına sahte fatura düzenlediğini söyleyen Zümrüt Yerebakan, Ahmet Gün'ün kurduğu sistemi detaylarıyla anlattı.

Dilan ve Engin Polat'in muhasebecisi itiraf etti: 1 milyar liralık naylon fatura kesildi - 8

Gün'ün nasıl ifade vermeleri gerektiği konusunda kendisine talimatlar verdiğini aktaran Yerebakan, aleyhine ifade vermemesi için de kendisini tehdit ettiğini kaydetti.