Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AKP’den ayrılanları hedef aldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu AKP’den ayrılanları hedef aldı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, son dönemde Cumhur İttifakı içinde oluşan çatlaklar ve istifalar ile ilgili Milletin bekası için kurulmuş Cumhur İttifakı'na kim ihanet ederse bedelini öder" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Milletin bekası için kurulmuş Cumhur İttifakı'na kim ihanet ederse bedelini öder. Bu süreçte kendisini düşünenler ve sadece koltuk sevdalısı olanlarla bizim işimiz olmaz. Trenden inenler de bir daha bu trene binemez." dedi.

Antalya'daki temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, Korkuteli ilçesindeki Cumhur İttifakı seçim merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, MHP ve AK Parti'nin milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptıkları Cumhur İttifakı'nın 31 Mart yerel seçimlerinde de devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin liderliğinde, partilerin genel merkezlerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda Cumhur İttifakı'nın adaylarının belirlendiğini dile getiren Çavuşoğlu, bazı illerde MHP'nin bazı illerde ise AK Parti'nin adayının desteklendiğini belirtti.

"TRENDEN İNENLER DE BİR DAHA BU TRENE BİNEMEZ"

Çavuşoğlu, seçim sürecinde hiç kimsenin nefsi davranmaması gerektiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Milletin bekası için kurulmuş Cumhur İttifakı'na kim ihanet ederse bedelini öder. Bu süreçte kendisini düşünenler ve sadece koltuk sevdalısı olanlarla bizim işimiz olmaz. Trenden inenler de bir daha bu trene binemez. Biz 'devlet, millet bekası' diyeceğiz, birileri kalkacak nefsine yenilecek. Bu bizim kabul edebileceğimiz bir şey değildir. Koltuk sevdasıyla davaya ihanet edenlerin bizimle işi olmaz. İster MHP'den ister AK Parti'den kim olursa olsun. Bunu bizim kabullenmemiz mümkün değildir. Cumhurbaşkanımız ve Devlet Bahçeli oturup bir karar alacak, talimat verecekler. Ondan sonra da biz onları dinlemeyip nefsi davranacağız. Bu dava adamlığı değildir."

İlgili Haberler