Dışişleri kulislerinde herkes Yılmaz Özdil'in bu paylaşımını konuşuyor

Dışişleri kulislerinde herkes Yılmaz Özdil'in bu paylaşımını konuşuyor
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Alman mevkidaşı Heiko Maas ile görüşmesinin ardından yaptığı “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” açıklamasına bir tepki de Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’den geldi. Özdil,  Twitter’dan paylaştığı mesajda “Akp’nin dışişleri bakanı, turistin görebileceği herkesi aşılayacağız dedi... İnsanat bahçesi!” dedi.

Dışişleri kulislerinde herkes Yılmaz Özdil'in bu paylaşımını konuşuyor. Çavuşoğlu'nun sözlerini böyle yorumladı

Almanya’da mevkidaşı Heiko Maas ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa’ya turizm konusunda mesaj vererek, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” ifadesini kullandı. Yılmaz Özdil Çavuşoğlu’nun tepki toplayan bu açıklamasına Twitter’dan paylaştığı mesaj ile yanıt verdi.

Türkiye’de aşılama süreciyle ilgili vaatlerde bulunan Çavuşoğlu, “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık. Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.

Bakan Çavuşoğlu’nun sözleriyle ilgili Twitter’dan paylaşımda bulunan yılmaz Özdil, “Akp’nin dışişleri bakanı, turistin görebileceği herkesi aşılayacağız dedi... İnsanat bahçesi!” ifadelerini kullandı.

İNSANAT BAHÇESİ NEDİR?

1800’Lü yılların sonları ve 1900’ların başlarında Avrupa’da, dünyanın dört bir yanından getirilen yerliler "insanat bahçesi" adı verilen yerlerde sergileniyordu.

Afrikalılar, Kızılderililer, Aborjinler gibi topluluklardan tutsak edilen insanlar birer hayvanmışçasına Avrupalılar tarafından hapsedilerek seyrediliyordu.

En çok ilgiyi Afrikalılar çekiyordu. Öyle ki 1889’da Paris’de yarı çıplak halde sergilenen çoğunluğu Afrikalı 400 tutsağı, 18 milyon Avrupalı ziyaret etmişti.

İlgili Haberler