Diyanet: "Milli ve manevi değerlerimize saldıranlara tepki gösterin"

Diyanet: "Milli ve manevi değerlerimize saldıranlara tepki gösterin"
Diyanet'in Cuma hutbesinde "Milli ve manevi değerlerimize yönelik saldırılar karşısında tepki vermek, dindarlık ve vatanseverlik alametidir" sözleri dikkat çekti.

AKP’nin bekasını ‘Türkiye’nin bekası’,  AKP’nin değerlerini ‘Türkiye’nin milli ve manevi değerleri’ olarak göstermeyi adet edinen Diyanet, yayınladığı bir hutbede yine dikkat çeken bir çıkışta bulundu.

DİYANET’TEN VATANSEVERLİK TARİFİ

Yılbaşı kutlamalarından, kadınların cımbız kullanımına, çocuk yaşta evliliği teşvikten babanın kızına şehvet duyması gibi skandal fetvalarıyla bilinen Diyanet, 81 ilin camilerinde okutulmak üzere bugün yayınladığı cuma hutbesinde de ‘vatanseverlik’ ve ‘dindarlık’ tarifi yaptı.

Hutbenin genelinde şiddet eğiliminin arttığından ve güç sahiplerinin öfkesini kontrol etmesi gerektiğinden bahseden Diyanet, milli ve manevi değerlere yönelik saldırılara tepki vermenin ‘ahlak, vatanseverlik ve dindarlığın göstergesi’ olduğunu ifade etti.

Hutbede “Mümin, her türlü aşırılıktan, kabalıktan, şiddetten uzak durur” ifadelerini kullanan Diyanet’in devamında söylediği o ifadeler şöyle: “Ancak şunu da bilmemiz gerekir ki milli ve manevi değerlerimize yönelik saldırılar karşısında haklı bir tepki vermek, ahlâkî bir heyecanın ve imanî bir hassasiyetin asil bir ifadesi, dindarlık ve vatanseverlik alametidir.”

İlgili Haberler