Diyaneti eleştirmişti! Milli boksör Arık'a kurşunlu tehdit

Diyaneti eleştirmişti! Milli boksör Arık'a kurşunlu tehdit
Dünya şampiyonu boksör Ünsal Arık'ın aracına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarf içinde mermi bırakıldı. Arık, Alman gazetelerine camilerde dinden çok siyaset yapıldığını belirterek Diyanet’in eski Diyanet olmadığını söylemişti.

Almanya'da yaşayan Avrupa Şampiyonu Türk boksör Ünsal Arık, kendisine hedef alan ölüm tehdidi mesajını duyurdu. Twitter hesabından yazan şampiyon boksör "Bugün arabanın camında bir zarf vardı zarfın içinde bir kurşun. Selamınızı aldım helal olsun" ifadelerini kullandı.

Arık, "Bir çok Alman gazetesinin muhabirleri ve bazı köşe yazarları benimle konuştu. Onlara Diyanet İşleri Türk İslam Birliği  hakkındaki düşüncelerimi ifade ettim. Camilerde dinden çok siyaset yapıldığını, Recep Tayyip Erdoğan iktidarının buralara müdahalelerde bulunduğunu açıkladım. Ardından da Diyanet’in ise artık eski Diyanet olmadığını belirttim. Bu açıklamalarımın ardından da tehdit mektubunu aldım” diye konuştu. 

Bir süredir AKP'lilerin hedefinde olan Arık hakkında AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da suç duyurusunda bulunmuştu. Erdoğan ise, Arık hakkında şarkı yaparak kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

Arık, 2014 yılında da üzerinde “Bu ülke Atatürk’ün, Tayyip’in değil” yazılı tişörtle ringe çıkmış ve uzun süre gündeme oturmuştu.

 

İlgili Haberler