Diyarbakır'da ciğerciler iş yapamadı

Diyarbakır'da ciğerciler iş yapamadı
Türkiye genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle vatandaşların restoranlara ve kafelere gidememesi, esnafın da işlerinde duraklamaya neden oldu. Diyarbakır'da ciğercilik yapan işletme sahipleri, mangallarının boş kaldığını ve böyle giderse haftaya dükkan açmayacaklarını aktardı.

Türkiye genelinde korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler nedeniyle esnafların masa ve sandalyeleri geçici bir süreliğine kaldırılmıştı.

diyarbakirda-cigercilerde-mangallar-bos-kaldi-5374-dhaphoto2.jpg

 

İçişleri Bakanlığı'nca korona virüs tedbirleri kapsamında yayımlanan genelge ile cuma günü saat 21.00'de başlayan ve pazartesi sabahı sona erecek sokağa çıkma kısıtlamasında restoran ve lokantalar 08.00 ile 17.00 saatleri arasında paket servisiyle hizmet verecek. 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında sadece paket servisi yapabilen ciğercilerin mangalları da kısıtlamayla birlikte boş kaldı. Tarihi Sur ilçesinde ciğercilik yapan işletme yetkilisi Hasan Vuran, gün içinde sadece 5 paket servis yaptıklarını söyledi.

diyarbakirda-cigercilerde-mangallar-bos-kaldi-5374-dhaphoto3.jpg

"ORTALAMA 50 PAKET SERVİMİZ OLUYOR" 

Aynı durumun kısıtlamanın ikinci günü de devam etmesi halinde hafta sonları işletmelerini açmayı düşünmediklerini aktaran Vuran, "Eskiden ciğer mangalımız doluyken şuan sadece bir porsiyon ciğer pişiyor. Pandemiden dolayı müşteri alamıyoruz, sadece paket servisimiz var. Sabah 08.00'dan beri açığız. Saat 15.00 ve şu ana kadar 5 paket satışımız gerçekleşti. 2 saat sonra da yasak kapsamında kapatacağız. Hafta içi ortalama 50 paket servisimiz oluyordu" diye konuştu.

diyarbakirda-cigercilerde-mangallar-bos-kaldi-5374-dhaphoto4.jpg

"HAFTA SONLARI DAHA KÖTÜ"

Tarihi ilçede hizmet veren bir başka işletmeci Şeyhmus Kaplan da hafta içi ile hafta sonu arasında yüzde 50 bir fark olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Hafta içi ile hafta sonu arasında yaklaşık olarak yüzde 50 bir fark var. İşlerimiz pandemiden dolayı kötüydü, hafta sonu daha kötü oldu." 

diyarbakirda-cigercilerde-mangallar-bos-kaldi-5374-dhaphoto10.jpg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı