Diyarbakır'da tehlike! Fabrikada 200 işçi korona virüslü çıktı

Diyarbakır'da tehlike! Fabrikada 200 işçi korona virüslü çıktı
Diyarbakır’da 800 işçinin çalıştığı bir tekstil fabrikasında 200 işçinin Koronavirüs'e yakalandığı, çok sayıda işçinin ise belirtiler nedeniyle karantinaya alındığı iddia edildi. Ancak, Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de konuyla ilgili bilgilerinin olmadığını söyledi.

Haziran sonu ve Temmuz ayının başında belirti gösteren birkaç işçinin korona virüs'e yakalanmasına rağmen normal çalışma seyrinin aynı şekilde devam ettiği fabrikada, testi pozitif çıkanların sayısının günden güne arttığı ifade edildi.

ÖNLEM ALINMADI 

T24'ün haberine göre, işçiler, ilk vakanın ortaya çıkmasıyla hiçbir önlem alınmadığını iddia etti. İşçiler, pozitif vakalarla temaslı olanların, karantinaya alınmadığını, ancak belirti göstermesi durumunda test yapmaya gönderildiğini kaydetti.

İşçiler, ayrıca temaslı olan 400 işçinin çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Korona virüs testi pozitif çıkan bir işçi ise, çalışanlara yönelik alınan önlemlerin yeterli olmadığını belirterek, "Sonuçta orada ortak bir çalışma var. Sizin temas ettiğiniz, ütüye, makineye, ürüne başkası da dokunuyor. Biliyoruz, virüsün yüzeylerde yaşama süresi uzundur. Buna dair önlem alınmıyor. Siz ne kadar kötü olursanız olun, yüksek ateşiniz yoksa test yapılmıyor. Benim 2 haftada tanık olduğum 50 pozitif vaka var" diye konuştu.

Fabrika yetkilileri de, iddiaların doğru olmadığını, fabrikalarında virüse yakalanan işçilerin bulunmadığını ileri sürdü.