Diyeti daha keyifli hale getirmek için ne yapmak gerekir? İşte 5 yöntem

Diyeti daha keyifli hale getirmek için ne yapmak gerekir? İşte 5 yöntem
Her 'pazartesi' başlayıp belki de günün yarısında pes ettiğimiz diyetlerimiz, irademizin nasıl güçsüz olduğunu gözler önüne seriyor. Peki diyetin eziyet olmaktan çıkıp daha keyifli olması sağlanabilir mi? Diyet yaparken nasıl o açlık durumunu keyifli hale getirebiliriz?

Fit Mutfak dergisinden Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel'in yazısında yer alan bilgilere göre, diyeti eğlenceli hal getirmek mümkün.

Günümüzde diyet dediğimiz zaman birçok kişinin aklına tuzsuz ve yağsız yemekler geliyor. Ancak bu önerileri takip ederseniz lezzetli ve de keyif alacağınız bir diyet süreci yaşamak daha mümkün olacak.

diyet-yapmadan-20-adimda-zayiflamaya-ne-dersiniz.png

1.Doğal yağlar kullanın:

Sağlıklı yağlar diyette kullanılabilir. Eğer yağsız bir yemek tüketirseniz doygunluk hissi gelmez ve kişi yediklerinden tatmin olmaz. Böylece diyeti devam ettirmek zorlaşır.

Zeytinyağı, avokado yağı, fındık yağı gibi sağlıklı yağları yemeklere ve salatalara ekleyebilirsiniz.

2. Baharat kullanın ve az da olsa tuz ekleyin:

Tuzsuz beslenmek, yemeklerinizi lezzetsiz hale getirir. Eğer özel durumunuz yoksa yemeklerinize az tuz kullanın. Sıfır tuz çoğu zaman sağlık otoriteleri tarafından önerilmez. Günlük 5 gram (1 çay kaşığı) kadar tuz tüketebilirsiniz. Yemeklerinizde farklı baharatlar ve otlar kullanarak yemeklerinize tat ve aroma katabilirsiniz. Örneğin, zerdeçal, kırmızı toz biber, karabiber, köri, kişniş gibi.

3. Yeni tarifler deneyin:

Yeni tarifler denemek ve sağlıklı malzemelerle yaratıcı yemekler hazırlamak eğlenceli olabilir. Kitaplar, dergiler veya internet üzerinde sağlıklı tariflere ve diyet dostu yemeklere ulaşabileceğiniz birçok kaynak bulunuyor.

salata-catal-bicak-servis-sunum-diyet-yesillik-domates.jpg

4. Renkli ve çekici sunumlar yapın:

Yemeklerinizi daha çekici ve görsel olarak çekici hale getirmek, yeme deneyiminizi artırabilir. Renkli tabaklar kullanmak, yemekleri farklı şekillerde sunmak veya süslemek gibi basit yöntemlerle yemeklerinizi daha cazip hale getirebilirsiniz.

5. Farklı protein kaynaklarına odaklanın:

Diyette sürekli et, tavuk yemek yerine protein kaynağı olarak yulaflı bir omlet, menemen veya kuru börülceli bir salata tercih edebilirsiniz. Bu besinlerde protein ihtiyacınızı karşılayacaktır.

İlgili Haberler