Doğa Koleji'nde kriz devam ediyor

Doğa Koleji'nde kriz devam ediyor
Yüzlerce öğretmenin maaş alamadığı için ders bıraktığı Doğa Koleji’nde kriz devam ediyor. İTÜ’nün koleji satın alabilmek için kendi bünyesinde bir vakıf kurduğu ortaya çıkarken, İTÜ Eğitim vakfı adlı yeni vakıf kuruluş çalışması bitmediği için resmi satış da gerçekleşmedi.

Doğa Koleji’nde aylardır süren kriz devam ediyor. Yüzlerce öğretmenin maaşını alamadığı için ders bırakma eylemine gitti krizde çözümde sona gelinemedi. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) koleji satın almak için yeni bir vakıf kurduğu ortaya çıktı. Kurulan yeni vakıfın yeni bütçesinin ne kadar olacağı henüz belli olmazken yönetim kurulundaki isimlerde henüz netlik kazanmadı.

ÖDEME YAPILMADI

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, 19 Aralık 2019’da bir açıklama yapan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü, satın alma süreciyle ilgili olarak; müzakere sürecinin İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji arasında devam ettiğini duyurmuştu. Ancak aradan geçen üç haftada kamuoyuna satış sözleşmesi açıklanmadığı gibi satıştan sonra ilk ödeme kalemi olarak taahhüt edilen öğretmen maaşları da ödenmedi.

AYLARDIR MAAŞ ALAMIYORLAR

Maaş alamadıkları için ders bırakma eylemine giden öğretmenler, 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü Doğa Koleji’nde 15 il olmak üzere toplamda 214 şubede mali sıkıntı yaşandığı belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Ataşehir’de bulunan Doğa Koleji Genel Müdürlüğü’nde velilerde eylem yapmış ve "Öğretmenlerimi parasız bırakmayın", "Öğretmen Mutsuz, Öğrenci Umutsuz" yazılı dövizler taşımıştı.