"Doğu Türkistan için savaşın demiyoruz destek verin yeter"

"Doğu Türkistan için savaşın demiyoruz destek verin yeter"
Doğu Türkistan’da yaşanan zulme dikkat çekmek için İstanbul’dan, Ankara’ya yürüyen Erşidin Erkin’in telefonla bağlandığı canlı yayındaki sözleri izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Erşidin Erkin, Doğu Türkistan’da Türklere uygulanan Çin zulmüne dikkat çekmek için İstanbul’dan, Ankara’ya başlattığı yürüyüşünde Bolu’ya ulaştı.

Yolda vatandaşların da desteğini alan Erkin’in, telefon bağlantısı ile katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamalar izleyenleri gözyaşlarına boğdu.

Fetih TV’nin canlı yayınında konuşan Erkin, Doğu Türkistan’da 10 milyondan fazla Türk’ün öldürüldüğünü, 3 milyona yakın insanın ise suçsuz yere hapis tutulduğunu söyledi.

"Biz kaçıp topraklarımızı terk etmedik, Türk’ün ata topraklarına sahip çıkmak için canımızı verdik" diyen Erkin, "Doğu Türkistan için savaşın demiyoruz, gerekirse biz yine ölürüz. Siz bize arka çıkın biz destek verin yeter" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve parti genel başkanlarına da seslenen Erşidin Erkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bize destek vermesini istiyoruz. Sessiz kalmamasını istiyoruz. Tüm genel başkanlarımıza saygımız var onlardan da bize destek vermelerini istiyoruz" dedi.

Erkin’in açıklamaları şöyle:

"Kendi topraklarımda ben Müslümanım diyerek büyüyemedim. Eskiden zulüm yapıyorlardı ama artık direkt öldürüyorlar. 10 yılda 10 milyona yakın Doğu Türkistanlı öldü.

Sadece bizlerle değil tüm dünyadaki Müslümanlarla, Türk kardeşlerimizle dalga geçiyorlar. Namusumuzla dalga geçiyorlar. Ben sessiz kalamadım, ben inanıyorum ki Müslüman dünyası buna sessiz kalmayacak. Ben nereye gidebilirsem gideceğim ölsem de dönmem bu yoldan. Önce Türkiye’de sonda dünyaya sesimizi duyuracağım.

Ben Kur’an eğitimi aldığım için 2003’de Urumçi’de hapishaneye atıldım. Günde iki dilim ekmekle bir yıl hayatta kalmaya çalıştım. Abim iki sene kaldı akli dengesini kaybetti. Yolda giderken çöplerden yemek bulmaya çalışır hale geldi. Ben Müslüman olarak söylüyorum. Müslümanlar kardeştir. Elhamdülillah ben Müslümanım. Müslüman Müslümana sahip çıkmalı. İkincisi biz Türk’üz, kardeşiz. Türk dünyasıyız biz ya. Doğu Türkistan için savaşın demiyoruz, sahip çıkın destek verin sadece. Biz vatanımızı terk etmedik. Biz ölürüz gerekirse Türk’ün ata toprağı olan Doğu Türkistan’a biz sahip çıkarız. 52 milyon olan Doğu Türkistanlı topraklarımızı bırakıp gitmedik. 10 milyon kardeşim o topraklar için canını verdi. Şimdi 25 milyon nüfus kaldı orada. 3 milyondan fazla insan hapishanelerde suçsuz kalıyor. Tüm dünyadaki, öncelikle Türkiye’deki kardeşlerimiz bize destek verip kapılarını açtılar sizlere borcumuz çoktur.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bize destek vermesini istiyoruz. Sessiz kalmamasını istiyoruz. Tüm genel başkanlarımıza saygımız var onlardan da bize destek vermelerini istiyoruz."

İlgili Haberler