Doğu Türkistan'da gıda alışverişine izin verilmiyor

Doğu Türkistan'da gıda alışverişine izin verilmiyor
Çin'de patlak veren coronavirüsün Doğu Türkistan'da görüldüğü iddiasıyla Çin hükümeti birçok bölgede karantina uygulaması başlattı. Uzun yıllardır Çin zulmüne maruz kalan Uygur Türkleri'nin şimdi de virüs bahanesiyle gıda alışverişine izin verilmediği öğrenildi.

Wuhan kentinde patlak veren coronavirüsün Doğu Türkistan'da da görüldüğü iddialarıyla Çin zulmü yeni bir boyut kazandı.

Coronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulanan Doğu Türkistan'da Çinli memurların gıda alışverişine dahi izin vermediği Uygur Türkleri, açlık kriziyle karşı karşıya. Sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışan Uygurlar, kömürleri kalmadığı için giysilerini yaktıklarını dile getirdiler.

RFA Özgür Asya Radyosu'na konuşan Uygur Türkü bir kadın, Gulca kentinde 10 gündür yiyecek ve içeceklerinin çok az olduğundan dolayı yemek yemekte zorlandığını belirtti. Kadın, ailede 4 çocuk olup ebeveynler çocukları için günde sadece bir öğün yemek yediğini ve bundan dolayı bir çocuğunun beslenme yetersizliği olup bayıldığını ve cildinin morardığını söyledi.

AÇLIK VE TEHDİT

Kara Döng köyündeki insanların açlık durumunun hemen hemen aynı olduğunu ve bölge memurlarının bu durumları üst düzey memurlara ve sosyal çevreye ulaşmaması için haberleri engelledi. 

Köyde yaşayan Mahire isimli bir kadın, bölge memurlarına evinde soba yakıcak hiçbir şey kalmadığını ve kendisinin kömüre ihtiyacı olduğunu söylediğinde memurların kaba konuşmasına maruz kaldığını, mahallediki bir engelli kişinin de gıda talebinin aynı şekilde reddedildiği ve yakınlarının da bu durumdan şikayet etmemesi için uyarıldığını söyledi.

İlgili Haberler