"Öldürmez misin" diyerek doktorları hedef gösteren imama TTB'den tepki

"Öldürmez misin" diyerek doktorları hedef gösteren imama TTB'den tepki
Konya Kayalar Camii’nde doktorları “Öldürmez misin” sözleriyle hedef gösteren imama Türk Tabipler Birliği’nden tepki geldi.

Kardiyoloji uzmanı doktor Ekrem Karakaya’nın uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından sağlıkçılar bugün de grevlerini sürdürdü. Konya’da bulunan Kayalar Camii’nde çekilen görüntüler ise tepki çekti. Görüntülerde minbere çıkan imamın, camiye gelen vatandaşlara doktorları hedef gösterdiği görüldü.

TTB’DEN DİYANET’E ÇAĞRI

“Dün hastaneler görev yapmadı. Günlük tedavi olacak adam var. Bu neyi getirir? Bu daha fazla doktorun öldürülmesini getirir. Sen hastaneden boş döndün. Doktorlar dedi ki ‘bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin?” sözleriyle sağlık emekçilerini hedef alan imama, TTB’den tepki geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı’na çağrı yapan TTB’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“‘Doktorlar dedi ki, bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin, sövmez misin?’ Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet’i hem de adli makamları derhal harekete geçmeye çağırıyoruz.”

İlgili Haberler