Erdoğan’ın 2012’deki konuşması gündem oldu: Eskiden sabahtan akşama para değer kaybediyordu

Erdoğan’ın 2012’deki konuşması gündem oldu: Eskiden sabahtan akşama para değer kaybediyordu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 2012 yılında Başbakanlığı döneminde yaptığı konuşma yeniden gündem oldu. Erdoğan, "Akşamdan sabaha para değer kaybediyor." demişti.

Merkez Bankası''nın kararının ardından dolar artışa geçerek 17''yi aştı. Doların fırlamasıyla beraber Türk Lirası''nın değeri gittikçe düşüyor. Suriye Tük Lirası bile Türk Lirası''ndan daha değerli hale geldi. Ekonomik kriz devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2012 yılında yaptığı konuşma yeniden gündem oldu.

DOLAR 1,75 TL''YKEN: PARANIN DA ÜLKENİN DE İTİBARINI BEİ PARA ETTİLER 

Erdoğan’ın dolar 1,75 TL’yken yaptığı konuşmadaMaalesef paranın itibarıyla birlikte ülkenin itibarını da beş paralık ettiler. Ülkemize gelen turistler paramızı görünce şaşkınlık yaşadılar. Türk vatandaşları yurt dışına çıktıklarında cüzdanlarındaki paraları sakladılar. Türkiye bunları yaşadı. Artık vatandaşlarımız pasaportuyla bayrağıyla olduğu kadar cüzdanındaki parasıyla da gurur duyuyor” ifadelerini kullanmıştı.

"AKŞAMDAN SABAHA PARA DEĞER KAYBEDİYOR"

Para tıpkı bayrak gibi milli marş gibi bir ülkenin gücünü itibarını simgeler. Paranın itibarı milletin itibarıdır” diyen Erdoğan, “Bir ara her köşe başında döviz büroları vardı neden çünkü paramızın değeri yoktu.

Maaşı alan döviz bürolarına koşuyordu. Neden? Para değer kaybetmesin diye. Çünkü akşamdan sabaha para değer kaybediyor. Şimdi o döviz bürolarının neredeyse tamamı kapandı” demişti.

İlgili Haberler