Doları ve dumanı kim üflüyor?..

Marketten patates aldırdım. Şaşırdığın nokta 5 liralık fiyatı değildi, fişteki menşei: Mısır...

Hani şu Sisi'nin memleketi...

Bizim Nevşehir, Niğdeli üreticilerin sattıkları ise 3 TL.

Şu günlerde yazılacak diğer şeyler o kadar fazla ki, hangisini ele alayım bilemiyorum. Örneğin biz maskenin beşini kodla alabilirken, ABD'ye beleş gönderilmesini çözemiyorum.

Dolar, gece 7.07 iken, borsa açılışında 6.99'a iniyorsa kimi muhatap alacağız?..

Köşe dönme hesapları

Trump'un verdiği aşı tarihi yine sallama. Dünyada en kısa zamanda bulunan aşı için 4 yıl araştırma yapıldığını biliyor musunuz? Hemen neyin aşısı olduğunu açıklayayım: Kabakulak. Bu hastalıkların hafiflerinden. Bir de korona virüslerini hesap edin; "Yandık ha yandık..."

Hele köşeyi dönmek isteyenler arasında  kimler kimler yok ki?..

Bill Gates bile bu yüzden, bu yaşında tıp fakültesine yazıldı. Anlayın gerisini...

Kesinlikle yine para babalarından biri parsayı toplar.

Berat Bey'in dostları

Dün sabah baktık sigaradaki ÖTV'ye yine zam. Zaten Berat Albayrak'ın en büyük dostu iki alan; sigara ve alkol.

"Listeyi getirin" diyor. Nasılsa yandaş medyada yansıtılış şekli belli: "Alttan kuşak geçirmek"

Bunu neye benzetiyorum biliyor musunuz? CCNTürk'ün meteoroloji müdürü  Bünyamin Öztürk'ün hava tahmin raporu okumasına.Yeri geldi, bu saç ektirme rekortmenine biraz frene basmayı tavsiye ediyorum. Öyle bir konuşuyor ki  anlayana aşk olsun.

Dilmen onayladı ama...

Farkında mısınız? Şeytan Rıdvan bu aralar TFF Başkanı  ile savaş halinde. Bu işin sonu belli. Futbolumuzun başlaması mümkün değil.

Dilmen'in diğer taktiği ise aklıma yatkın. Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu'nun yolu açıldı. Ya spor koordinatörü, ya da teknik direktör olacak.

Ali Koç'a tavsiyem; buna benzer bir işi ilk defa uygulayıp Rıdvan Dilmen'i teknik direktörlüğe getiren Aziz Başkan'la mutlaka görüşmesi...

Tırmanış dönemi

İYİ Parti'deki canlanma her geçen gün farkedilmekte. Kaypak ekranlar bile bu oluşumun sözcülerine daha çok yer vermeyi sürdürüyor.

18 Mayıs'ta Yeniçağ'daki 5. yılıma başlayacağım, benim farkımı yeni anladılar çok şükür. Kimi yazılarımı kendi sitelerinde ve sosyal medya paylaşımlarında görmekteyim. Salı günü de İYİ Parti kurucularından İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu telefonla arayarak teşekkür etti. Hatta sağlık durumla ilgili "Bir  şeyler yapabilir miyim?" diye sordu.

Ben de bu soruştan mutlu olduğumu belirttim. Sonra da yaklaşık 1,5 ay daha sürecek ıstırabımın daha kısa sürmesi için dualarını istedim. O da kibarca "Başımla beraber" diyerek karşılık verdi.

Bu konuda en büyük desteği binlerce okurumdan aldığımı belirteyim. Ben de Karagümrüklü hemşehrim Cübbeli Ahmet Hoca'ya güvenenlerdenim. AzizYıldırım'la Metris Cezaevi'nde yattıkları süreçte sağladığım omuz vermemi hiç unutmadı.

Vatan Partli gençler

Ekranların yeni yıldızları arasına Vatan Partili konuşmacılar da sokuldu. Bu genç ve ağzı iyi laf eden kişileri beğenerek izliyorum. Son olarak ekrana çıkan Osman Ergin'in, İYİ Parti-HDP kapışmasında Meral Akşener'e verdiği destek muhteşemdi. Hele Sırrı Süreyya Önder'in "Doldur - boşalt - bağ yap" palavralarına karşı çıkarken İYİ Parti'ye desteği de dikkat çekiciydi. Anlayacağınız Doğu Perinçek hariç, Vatan Partisi'nin tavrını beğeniyorum.

Tekrar ama başarılı

Geçen hafta kaçırdığım programı bu kez baştkan sona seyrettim TRT 2'de, Agnetha: ABBA ve Sonrası'nı tuttum.

Bir zamanlar Waterloo şarkısıyla Eurovision'u kazanan İsveçli grubun yaşadığı çalkantılar iyi incelendi. Topluluğun en önemli ismi Agnetha Faltskog'un son dönemi araştırması, belgeselin müthiş örneğiydi.

1982'de dağılan ama bugün sadece müzik yapmak için bir araya gelen grubun durumu hayli şaşırtıcı.

Günün sözü

En tatlı balın bile fazlası bıkkınlık verir. William Shakespeare

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları