Doların yükselişi bakın nelere sebep oluyor. Haluk Levent: Minik bir can tehlikeye girdi

Doların yükselişi bakın nelere sebep oluyor. Haluk Levent: Minik bir can tehlikeye girdi
Yardımlaşma derneği Ahbap’ın kurucusu şarkıcı Haluk Levent, doların yükselişinin neye yol açtığıyla ilgili dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

2017 yılında Haluk Levent tarafından kurulan yardımlaşma derneği Ahbap, yardıma ihtiyaç olanlara el uzatmaya devam ediyor. Son zamanlarda özellikle SMA hastalarına yapılan yardımlar gündemdeydi.

Yurt dışında tedavi olabilmek için toplanan Türk Liraları aileler tarafından dolara çevriliyor. Fakat, Merkez Bankası’nın faiz indirimin ardından yükselişe geçen dolar, dün 13,50 seviyelerini görünce Türk Lirası dolar karşısında adeta erimeye başladı.

HALUK LEVENT''TİN PAYLAŞIMI BÜYÜK KAYBI GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

Doların yükselişine bir tepki de Haluk Levent’ten geldi. Levent, doların yükselişinin nasıl küçük bir çocuğun hayatını tehlikeye attığını gözler önüne serdi. Levent, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, bir ailenin toplanan TL’yi dolara çevirirken 2 milyon TL açık olduğunu dile getirdi.

Levent paylaşımında, “3 günde yüzde 20 geriye gittik. Bugün kampanyası biten çocuğumuzun ailesi TL’yi dolara çevirirken 2 milyon TL kadar açık çıktı. Bu tweeti bu yüzdendi. “Vov çok sert oldu” diyenler dalga geçenler olmuş. Espiriler gayet iyi aslında. Kimseye de kızamıyorum. Var olun canlarım." ifadelerini kullandı. 

 

 

İlgili Haberler