Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Evren Devrim ZELYUT

Evren Devrim ZELYUT

Dolar/TL koşa koşa 10+'a gidiyor!

Dolar/TL koşa koşa 10+'a gidiyor!

Ben AKP yönetimini tebrik ediyorum. Hani bir yarışma olsa, millî paranın değerini kim daha hızlı düşürür deseler, AKP bu konuda birinciliği kimseye bırakmaz. Bırakmadı da; çağdaş, köklü medeniyetlerin ekonomileri içinde en kötü performansı gösteren para birimi ne yazık ki Lira…

Benim canım Liram… Onu ilk gördüğümde yeşil 10 TL, kırmızı 20 TL, kahverengi 50 TL, mavi 500 TL ve mor 1000 TL vardı… O küçük kafamla paraya baktığımda devlet denilen kurumu, üstünde imzaları olan o insanları düşündüğümde ne muazzam kişilerdir diye hayal ederdim….

Ama şimdi üzülerek görüyorum ki, ehil olmayan ellerde, partizan bir yapıya dönüştürülmüş devlet kurumlarımız tel tel dökülüyor. Nasıl dökülmesin? Hatırlarsanız Başkan Kavcıoğlu görevden alınacak dedik. Zira Kavcıoğlu, Erdoğan''ın kafasındaki faiz indirim döngüsüne uymuyordu. Ama bizler bunu o kadar dillendirdik ki, belki de Kavcıoğlu''nun koltuğunu koruduk. Erdoğan geçen gün Kavcıoğlu''na son zılgıtı çekti. Arkasından 3 MB yöneticisi görevden alındı. Bu kadar personelin görevden alındığı bir kuruma Allahaşkına kim güvenir? Böyle istikrar mı olur? Haliyle dolar/TL tekrar rekor kırdı…

Bunlar bizler için sürpriz değil. Lira değer kaybetmeye devam edecek. Çünkü Lira''nın bir ayağına AKP diğer ayağına FED yapışmış, aşağı çekiyorlar.

FED Sağlam Geliyor!

ABD''de Federal Açık Piyasa Komitesi''nin (FOMC) 21-22 Eylül toplantısının tutanakları geçen gün yayımlandı. Burada dikkat çeken ifade ise şuydu: "Katılımcılar, ekonomik toparlanmanın genel olarak rayında olduğunu, kademeli bir varlık azaltım sürecinin gelecek yılın ortasında tamamlanmasının büyük olasılıkla uygun olacağını değerlendirdiler"

Türkçe tercümesi şu, Kasım/Aralık gibi FED operasyona başlıyor. Para musluğu önce kısılacak, sonra para çekilecek. Peki bu dönemde dolar/TL ne olacak? Cevap basit: Koşa koşa 10+ seviyesine gidecek! 

Yazarın Diğer Yazıları