Dolmabahçe'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında sezonun maçı. Şampiyonluk yolunda nefesler tutuldu

Dolmabahçe'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında sezonun maçı. Şampiyonluk yolunda nefesler tutuldu
Spor Toto Süper Lig’in 31.haftası çok kritik bir maça sahne olacak. Beşiktaş ile Fenerbahçe bu akşam Vodafone Park’ta karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yolunda belirleyici olacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. İşte karşılaşmaya ve ezeli rekabete dair tüm detaylar…

Beşiktaş, Süper Lig’in 31.haftasında sahasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. 19.00’da başlayacak olan maçı hakem Halil Umut Meler yönetecek.

Ligin 30. haftasında Medipol Başakşehir''i deplasmanda mağlup eden Beşiktaş, maç eksiğine rağmen 63 puanla en yakın rakibi Galatasaray''ın 2 puan önünde lider durumda.

Bu sezon şampiyonluk yarışında yaşadığı puan kayıplarıyla zirvenin 5 puan uzağında kalan Fenerbahçe ise 58 puanla sıralamanın 3''üncü basamağında bulunuyor.

İKİ TAKIMIN MUHTEMEL 11’LERİ:

BEŞİKTAŞ: Ersin Destanoğlu, Rosier, Welinton, Vida, N’Sakala, Josef, Atiba, Ljajic, Ghezzal, Larin, Aboubakar.

FENERBAHÇE: Altay Bayındır, Gökhan Gönül (Nazım Sangare), Serdar Aziz, Szalai, Novak, Gustavo, Ozan Tufan, Osayi-Samuel, Pelkas, Valencia, Thiam.

KANARYA’DA 4 OYUNCU SINIRDA

Fenerbahçe''de 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekipte Marcel Tisserand, İrfan Can Kahveci, Caner Erkin ve Sinan Gümüş, yarın sarı kart görmeleri halinde Yukatel Denizlispor''a karşı forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ’TA DA 4 FUTBOLCU SINIRDA

Beşiktaş''ta yarın oynanacak müsabaka öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında yer alıyor.

Üçer sarı kartı bulunan Necip Uysal, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal ve Josef de Souza, yarınki mücadelede sarı kart görmeleri halinde 32. haftada oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek.

EKSİKLER:

Beşiktaş''ta adalesinde gerilme olduğu için bir süredir takımdan ayrı kalan Gökhan Töre bu maçta forma giyemeyecek.

Fenerbahçe''de ise sakatlıkları bulunan Sadık Çiftpınar ve Mesut Özil''in yanı sıra Diego Perotti kadroda yer almayacak.

Son idmanın bir bölümünde takımla bir bölümünde ise bireysel çalışan Gökhan Gönül''ün durumuna da maç saatinde karar verilecek.

353.RANDEVU

Beşiktaş ile Fenerbahçe yarın yapacakları Süper Lig maçıyla 353. kez karşı karşıya gelecek.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924''te Fenerbahçe''nin 4-0 galibiyetiyle başlayan 97 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 126 galibiyet aldı, 93 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe''nin 488 golüne, Beşiktaş 447 golle karşılık verdi.

LİG MAÇLARI

Fenerbahçe ile Beşiktaş, 1959 yılından bu yana düzenlenen lig maçlarında ise 129 kez karşı karşıya geldi.

Ligde geride kalan müsabakalarda Fenerbahçe 47, Beşiktaş 41 galibiyet aldı. Bu iki takım arasındaki 41 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Her iki takımın lig maçlarındaki gol sayısı da sezonun ilk yarısında Kadıköy''de oynanan karşılaşmada eşitlendi. İki ekip de birbirlerine 147 gol attı.

SON MAÇ BEŞİKTAŞ''IN

Fenerbahçe ile Beşiktaş rekabetindeki son maçı siyah-beyazlı ekip kazandı.

Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı''nda oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı ekip, Fenerbahçe''yi 4-3 mağlup ederek 18 yıl sonra Kadıköy''den galibiyetle döndü.

Siyah-beyazlıların gollerini, Vincent Aboubakar (2), Necip Uysal ve Fabrice N''Sakala atarken, sarı-lacivertlilerin golleri Papiss Cisse ve Ozan Tufan (2)''dan gelmişti.

EN GOLLÜ MAÇLAR

İki rakip arasında geride kalan 352 maçta, penaltılar hariç en fazla golün atıldığı karşılaşmada sporseverler 9 gol izledi.

İnönü Stadı''nda 11 Ağustos 1974''te yapılan TSYD Kupası maçını Beşiktaş 5-4 kazanırken, filelere giden 9 gol, 97 yıllık rekabette bir maçta atılan en fazla gol olarak tarihe geçti.

Beşiktaş ile Fenerbahçe 19 Mayıs 1955''te Atatürk Kupası''nda karşı karşıya gelirken, mücadele 4-4 beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe, 1 Temmuz 1960''daki Cemal Gürsel Kupası karşılaşmasını ise 6-2 kazandı.

GOLCÜLER

Rekabette en fazla golü Beşiktaş''ın efsane kaptanı Hakkı Yeten attı.

Fenerbahçe''ye karşı 58 kez Beşiktaş forması giyen "Baba" lakaplı Hakkı Yeten, 32 kez fileleri havalandırdı.

Sarı-lacivertli ekip adına Beşiktaş''a en fazla golü ise 19 golle Cemil Turan kaydetti.

EN ÇOK FORMA GİYENLER

Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerinde en çok forma giyen futbolcu unvanı Beşiktaşlı Rıza Çalımbay''a ait.

Rıza Çalımbay, siyah-beyazlı formayla Fenerbahçe karşısında 64 maçta görev yaptı. Bu futbolcuyu 61 maçla Beşiktaşlı Şeref Görkey, 59''ar maçla da Beşiktaşlı Ulvi Güveneroğlu ile Fenerbahçeli Müjdat Yetkiner izliyor.

İlgili Haberler