Dolunayda suç oranı artıyor mu? Kriminolog Sevil Atasoy açıkladı

Dolunayda suç oranı artıyor mu? Kriminolog Sevil Atasoy açıkladı
Kriminalog Prof. Dr. Sevil Atasoy, dolunayda suç oranının artıp artmadığını açıkladı.

Türkiye'de olay yeri inceleme, kriminal laboratuvarların gelişmesi ve DNA delillerine katkısı sebebiyle yılın bilim insanı ödülüne layık görülen akademisyen ve yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy, 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nın konuğu oldu.

aw052706-02.jpg

13. Kocaeli Kitap Fuarı okuyucu ile yazarları buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Türkiye'de olay yeri inceleme, kriminal laboratuvarların gelişmesi ve DNA delillerine katkısı sebebiyle yılın bilim insanı ödülüne layık görülen akademisyen ve yazar Prof. Dr. Sevil Atasoy, fuarda sevenleriyle buluştu.

aw052706-01.jpg

Dolunayın çeşitli efsanelere konu olduğunu belirten Atasoy, bilim insanlarının gökyüzünün insanlarını etkilediğini söylediğini aktardı.

aw052706-03.jpg

Dolunayda suç oranının arttığı yönde bilim insanlarının ikiye bölündüğünü belirten Atasoy, “Polis öğrencilerim var. Onlara dolunayda suçun artıp artmadığını soruyorum. Hepsi arttığını söylüyor. Ama istatistiklerde böyle bir şey hiçbir yerde yok. Dolunay var diye hiçbir polis birimi devriye sayısını artırmaz. Hiç korkmadan dolunayda dışarı çıkın. Rahat rahat gezin” dedi.