Domates meyve mi sebze mi. Kafaları karıştıran soru

Domates meyve mi sebze mi. Kafaları karıştıran soru
Salatalara, yemeklere lezzet katan domates sebze mi meyve mi? Bu konu birçok kişinin kafasını karıştırıyor. Bilim insanları içerisinde kendi çekirdeğini ya da tohumunu bulunduran gıdaların meyve olduğunu ifade ediyor. Domates içerisinde çekirdek barındırdığı için teknik olarak bir meyvedir.

Akit'in haberine göre, en çok tartışılan konuların başında gelir domatesin meyve mi sebze mi olduğu. Siz de bu konuda kararsızsanız bu haber tam size göre. İşte, "Domates meyve mi sebze mi?" sorusunun yanıtı.

Bizler meyvelerin genellikle tatlı olduğunu düşünürüz. Meyveler yıkandıktan sonra afiyetle yenir ya da bu lezzetlerden reçeller pişirilir. Ancak hiç kimse meyvelerin yemeklerde kullanıldığına inanmak istemez. Çünkü bizim için sebzeler yemeklere, salatalara eklenen tuzla lezzetlenen gıdalardır.

Domatesin meyve mi sebze mi olduğu tartışılırken bilim insanları yaptıkları çalışmalarla bu konuda net bir karara varmış durumda. Bilim insanları birçok kişinin sebze olduğunu düşündüğü domatesin bir meyve olduğunu belirtiyor.

NEDEN MEYVEDİR

Bilim insanları içerisinde kendi çekirdeğini ya da tohumunu bulunduran gıdaların meyve olduğunu ifade ediyor. Domates içerisinde çekirdek barındırdığı için teknik olarak bir meyvedir.

İşte, sebze olduğunu düşündüğümüz meyveler: Domates, salatalık, taze fasulye, patlıcan, kabak, bal kabağı, biber, zeytin

 

domates-2-001.jpg

 

İlgili Haberler