Dubaları metrobüs yoluna deviren şoför para cezasıyla serbest bırakıldı

Dubaları metrobüs yoluna deviren şoför para cezasıyla serbest bırakıldı
D-100 Karayolu Haramidere mevkisinde, metrobüs yolunda yapılan çalışma için konulan dubaları aracıyla devirerek metrobüs şoförlerinin ve yolcuların hayatını tehlikeye atan şoför gözaltına alındı.

Haramidere mevkisindeki D-100 karayolunda bir şoför, beyaz ticari aracıyla metrobüsteki yolcuların ve diğer araç sürücülerinin hayatını tehlikeye atarak metrobüs yolunda yapılan çalışma için koyulan dubaları metrobüs şeridine doğru devirdi. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden bir vatandaş şoföre tepki göstererek sosyal medya hesabında paylaştı.

GÖZALTINA ALINDI

Metrobüstekilerin ve diğer sürücülerin hayatını tehlikeye atan sürücünün A.A. olduğu belirlendi. Şüpheli hakkında “trafik işaretlerini bozma, yerini değiştirme” suçundan 1979 lira “şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak” suçundan 436 lira cezai işlem uygulandı.

duba09.jpg

SÜRÜCÜ BELGESİNE EL KONULDU

A.A.’nın seyir halindeyken trafiğin akışına aykırı olarak diğer yol kullanıcılarını tehlikeye atacak şekilde araç kullanması nedeniyle, adli işlem başlatıldı.

A.A.’nın sürücü belgesine de el konduğu belirtildi. Sürücünün ehliyetini geri almak için sağlık ve psikoteknik raporu alması gerektiği kaydedildi.

otomobil4.jpg